torsdag 7. august 2014

Bokhyllelesing 3: Europeisk klassiker

Som en del av det å følge opp leseutfordringa til Bjørg, vil jeg her oppdatere lesesirkelen løpende med oppsummeringsinnlegg, slik at alle lesesirkeldeltakere lettere kan finne hverandre og deretter diskutere bøkene de har lest (sjøl om det kanskje begynner å bli ei stund sida). Oppsummeringa for første runde, skandinaviske bøker fra 1900-tallet, finner du hos Bjørg, mens oppsummering for runde to, bøker med handling eller forfatter fra Afrika, finner du her.

I månedsskiftet april-mai (fra 28. april til 04. mai) var det tid for lesesirkelens tredje runde. Ukas utfordring var å lese en europeisk klassiker fra egne hyller. Denne gangen var det altså ingen avgrensing i tid, men ordet "klassiker", som involverer en viss rangering og kanonisering, indikerer likevel at det ikke er de nyeste verkene som står i fokus denne gangen heller. Samtidig er forståelsen av ordet "klassiker" svært varierende, fra antikke dramaer og høvisk middelalderdiktning til norsk grunnskolepensum og Orwell og Huxleys dystopier. Det var med andre ord svært mye å velge i mellom - jeg brukte i alle fall mye tid på å kikke i hyllene. Hva endte du opp med? Dersom du ikke finner deg sjøl på lista under, eller dersom titler, forfattere eller lenker er feil, legg gjerne igjen en kommentar slik at jeg får retta det opp.

Gro leste Tilværelsens uutholdelige letthet av Milan Kundera
Hedda leste Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde

Jeg savner tilbakemelding fra Moonstar, Nina, Anna, Elida og Anita, som alle var påmeldt hos Bjørg. Dere skulle lese bøker av henholdsvis Felix Salten, Vladimir Nabokov, Émile Zola, Herman Hesse og Fjodor Dostojevskij. Er dere i mål?

Neste oppsummering gjelder runde fire i leseutfordringa, som gikk av stabelen andre uka i juni, og da leste vi bøker av forfattere som skriver på engelsk. Gi meg ei lenke og du blir med på lista!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar