Dette ville mamma gjort: oppgitt lagt den fra seg ganske tidlig, skumma litt hvis pliktfølelsen meldte seg, lest de siste sidene. Lagt den i trappa i på-vei-opp-bunken eller stappa den inn i den usorterte bokhylla i loftsstua, sagt; livet er for kort til å lese dårlige bøker. Og så ville hun lagra den dårlige boka baki lillehjernen, tatt en kopp te og underholdt seg sjøl med gamle grekere, pensjonsklare germanere, råtne persere og utdødde fønikere.
Dette ville brodern gjort: regna ut den statistiske sjansen for at de siste sidene faktisk bringer noe bedre på bane enn det de tidligere sidene har gjort, og fordypa seg i regnestykket og prinsippene for sannsynlighetsregning den neste timen. Så ville han konkludert, og oppildna forklart sitt regnestykke til den som ville høre på, og, i iveren tatt tre kopper kaffe, to sigaretter og en dotur, og etterpå løpt opp for å sjekke aksjene sine.
I begge tilfeller blir boka glemt. Men her ligger den og gliser. Og jeg veit fortsatt ikke hva jeg skal gjøre.
Så sant, så sant kan det sies.
SvarSlettBoka blir glemt. Å gå rundt, tunglasta med frustrasjon over dårlig bøker er ei mye tyngre bør enn å drasse på de gode. De som av og til får deg til å huske en scene, og snart tror du at det faktisk er du som har opplevd det, og ikke en person i Shakespeares drama eller en gammal greker. Du var jo der, var du ikke? På sletta, med alle de mannevonde kyra foran deg ...
Du finner nok ut av det etter hvert. Lykke til!
Mam
Åja, jeg ikke bare var der, jeg er der, på sletta, med de mannevonde kyra foran meg. Så absolutt.
SvarSlettForeløpig blir boka stua vekk. Ute av syne, ute av sinn? Er lov å prøve seg.