Høsten kom fort! Her er det kjølige, klare dager, kalde kvelder og is på bilrutene om morran. Eller sippende regn døgnet rundt, tåke og tett, tung luft. Ikke at det gjør så mye, vi får ikke gjort noe med det uansett, og barna leiker lykkelig i hagen i all slags vær og nyter høstferie, rolige dager og kos med familien. Jeg på min side må finne meg i å være mer inne, der jeg har andre viktige ting å ta meg av, men også jeg sniker meg til å kjenne ei og anna solstråle mot huden. Det er en fin oppladning til det som måtte komme når årstidene atter skifter. Men lesinga er det så som så med. Det har vært litt trått i det siste, så de fleste bøkene må nesten skyves med videre og håpe på bedre vilkår på høstmørke kvelder.
Alexander L. Kielland
Kielland er en gammel traver og jeg er utholdende; han leses må og leses skal, men akkurat når det blir har ikke så mye å si. Det viktigste er at jeg har lyst til å lese.
Per Olov Enquist
Bare denne karen leses i år, skal jeg være fornøyd. Men vi får se. Når en har gått ei stund uten å lese noe særlig, blir det en bøyg å komme i gang igjen. Og jeg tror ikke jeg skal begynne med denne, akkurat.
Agneta Pleijel
Den eneste boka jeg har lest i september er denne, men noe innlegg er det foreløpig ikke blitt. Og det skyldes ikke boka, for den er knallgod! Et helt anna fokus enn første bok, samt ny vinkling, men et minst like spennende stoff. Her kommer vi tett på konge og komediant, og alle andre hoffets intriger...
Alexandre Dumas d.y.
Kameliadamen er også fortsatt ulest, men jeg har lyst til å lese den, så da blir den med videre inn i høsten. Kanskje det kommer noen lange, rolige kvelder snart.
Edith Södergran
Her har det ikke gått framover i det hele tatt i løpet av september. Jeg har lest ferdig de to første diktsamlingene, men så hadde jeg behov for ei pause. Og så har det ikke vært så lett å vende tilbake. Men kanskje oktober blir en mer passende måned?
Alfabetlesing
Ja, det er så moro å lansere nye prosjekter og så totalt feile på å følge opp! Altså, vi prøver igjen. Første runde er nå i oktober. Og første bokstav ut er naturligvis A. Det er tittelen på boka som skal begynne med den aktuelle bokstaven, og boka jeg har valgt meg er Arkitekt av Merethe Lindstrøm. Så da får vi se om det går bedre denne gangen! Og det er bare å bli med, om du tror at alfabetlesing kan være noe for deg også.
Bokhyllelesing 2018
For august var planen å lese ei bok av en forfatter fra et ikkeeuropeisk land. For september var fokuset å lese oppfølgere. Og nå i oktober er det skandinaviske bøker utgitt mellom 1960 og 2000 som skal i ilden. Sjøl er jeg ikke sikker på hva det blir denne måneden, men det er kanskje du? Kvartalsoppsummering nummer en kan du lese her, nummer to ligger her og samlesida er som vanlig her. Ser du noe som ikke stemmer, gi beskjed. Og legg gjerne igjen lenker til innleggene dine dersom du ikke allerede har gjort det, slik at du kommer med på oversikta.
Fortsatt god høst til dere alle!
Eg har stor sans for prosjekta dine, både bokhyllelesing og alfabetlesing. At det ikkje alltid er gjennomførbart eller at det blir utsatt av praktiske årsaker - er forståeleg. Eg byrja på min eigen personlege alfabetiske gjennomgang av favorittforfattarar for over to år sidan, men er enno ikkje i mål.
SvarSlettMitt "problem" når det gjeld deltaking i bokhyllelesing og alfabetlesing er at eg ikkje har særleg mange bøker i ulesthylla. Eg kjøper nesten aldri bøker og er fyrst og fremst ein lånar. Men når eg tenkjer meg om har eg eit par bøker på A og B liggjande på vent; Avgrunnen av Kim Leine og Berge av Jan Kjærstad. Dei skal lesast, men eg ventar til dei passar. Begge er eksempel på bøker der ein må venta til tida er inne, både praktisk og mentalt.
Eg las Vinter over verden i samband med sjette runde (tjukk bok) av bokhyllelesinga og er no i gang med oppfølgjaren; den avsluttande 1100-siders På grensen til evigheten. Den kan såleis passa inn i september-runden. Eg reknar med at det kan godkjennast at eg er litt på etterskot.
Ha ein fin lesehaust!
Takk for det, Berit! Leseprosjekter er moro, men som du skriver, så er det ikke alltid at det er gjennomførbart. Men det meste går, heldigvis, bare en har litt tålmodighet!
SlettSå flink du er, som ikke kjøper noe særlig bøker! Jeg er nok litt i andre enden. Men jeg ser jo det, at en ting er at bøkene koster og tar plass, men hyllene koster jo og tar plass de også, og hva i alle dager skal en gjøre når det plutselig ikke er mer hylleplass...? Og så er det jo begrensa hvor mye en får lest. Og, igjen som du skriver, så er det noe med at en skal være klar for det en skal lese, det skal passe. Og det kan fort gå både vinter og votter før en kommer dit!
Imponerende at du er i gang med enda en murstein! Håper lesinga er til fornøyelse:) Sjølsagt godkjennes både bok og lesing!
Ønsker deg en fortsatt fin bokhøst!
Det er ikke alltid tid til å lese! Jeg velger de tynne bøkene nå mens de gullgule bladene lokker meg ut på tur, kom! kom! roper de, snart er vi borte - så da blir det Agneta Pleijels siste; Doften av en man. Om forfatterenes ungdom. Så kos deg med / eller la deg forskrekkes av Kungens komediant i ditt eget tempo!
SvarSlettTrudelutt
Tynne bøker er lurt ja, eller litt lettere bøker! Jeg merker at huet i alle fall ikke henger med på tungt stoff, så det kan bare vente. Til våren, kanskje. Så får det bare bli litt hurlumhei inntil videre. Heldigvis er det veldig mye god barnelitteratur som kan leses!
SlettDet ser ut til at du har høstlesingen klar, selv om lesingen kan bli satt til side. Ønsker deg og dine en fin høst, og så gleder jeg meg til du er klar for Det annet kjønn :))
SvarSlettTusen takk for det! :)
Slett