lørdag 30. september 2017

Bokhyllelesing 8: Ukjent forfatter

Til runde nummer åtte av Bokhyllelesing 2017, skulle vi lese ei bok av en forfatter vi ikke har lest noe av tidligere. Noe kjennskap til forfatteren er naturligvis greit - det må jo også av nødvendighet til om en skal finne fram til bøkene. Og det er greit om noen har lest en og annen smakebit også - det er tross alt ikke det samme som ei hel bok. Men spørsmålet er om disse ukjente fins i ulesthyllene våre? I mitt tilfelle er det mange av dem, så det å finne én var ikke akkurat utfordringa. Det var heller det å velge.  

Nå håper jeg de aller fleste er kommet i mål. Dere som var påmeldt, men som verken har gitt beskjed, lest ferdig og/eller skrevet om boka dere skulle lese, er tatt ut av oversikta (men dere er fortsatt å finne på samlesida). Når dere får lest og eventuelt skrevet, er det bare å si ifra i kommentarfeltet under, så vil jeg legge dere til på lista. Hvis du ikke får lest det du skulle likevel, er det også fint om du sier ifra. Om det er noen som oppdager feil her, med titler, forfattere, lenker eller noe annet, så legg gjerne igjen et ord om saken.

Slik gikk det med de ukjente forfatterne:
Ida leste The Girls av Emma Cline
Åslaug leste Nour, hvorfor så jeg det ikke komme? av Rachid Benzine
Hedda leste Da duene forsvant av Sofi Oksanen

Vi er blitt en ganske hard kjerne, vi som er igjen her nå. Og jeg er imponert over hvor trofaste Ida og Åslaug er, som leser runde etter runde og finner fram til gode bøker! Jeg skulle bare ønske vi var flere, slik at vi kunne få til litt diskusjon om emner, forfattere eller bøker, for det er alltid spennende. Kanskje flere blir med - og holder ut - til neste år? Eller må opplegget med lesesirkelen endres? Da er det i så fall på tide å si ifra nå, slik at jeg rekker å tenke ut noe som forhåpentligvis er velfungerende, også en måned etter at nyttårsforsettene inngås og leseplanene legges. For en vil jo alltid så mye. Men så er det dette livet, da.

Jeg henger etter denne måneden også, men håper å ta inn forspranget til de andre om ikke så lenge. Jeg fant fram til Sofi Oksanen denne runden, ei dame jeg har lest masse om, men aldri lest noe av. Og så langt er jeg voldsomt imponert over intensiteten i teksten hennes, over presisjonsnivået og troverdigheten. Jeg gleder meg til å lese videre og til å skrive om boka! Er det noen andre titler fra hennes hånd som kan anbefales, så gi gjerne beskjed. 

Til niende runde av Bokhyllelesing 2017 skal vi enkelt og greit ta for oss ei bok med svært kort tittel! Gjerne så kort som mulig, så kanskje mange av dere vender snuta mot Knut Nærums Å? Eller hva med en annen Knuts Sult? Eller det mesterlige verket Edda? Eller Lolita? Eller en av alle bøkene med tittelen Dikt? Syngja? Iliaden? Uskyld? Serena? Rebecca? Hoggerne? Kjøttsøvn? Silke? Emma? Kim? Orlando? Ja, dere tar uten tvil hintet. Ettordstitler er her å foretrekke, og det blir fort vekk et navn. Men det trenger ikke å bli det. Og ellers står du altså helt fritt. Du kan gjenlese eller lese nytt, og bevege deg på kryss og tvers av sjangre og teksttyper og formater. 

Innlegg publiseres når som helst i løpet av perioden, bare du er ferdig med lesinga. Husk å gi beskjed på samlesida slik at andre finner innlegget ditt! Om du fortsatt er i tvil om dette er en god idé, er en ekstra lokkebiff til en skeptiker at god og solid deltakelse belønnes: Mot slutten av året trekker jeg en heldig vinner som mottar ei bokpakke. Og det er da vel ikke så verst. Så kom igjen, hiv deg rundt og finn ei bok!

8 kommentarer:

 1. Jeg er forsinket, men holder på å lese The Call of the Wild av Jack London. En forfatter jeg hadde planer om å lese siden slutten av tenårene, men som jeg ikke har begynt på før nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende at du har funnet fram en gammel klassiker! Det blir moro å lese innlegget ditt, jeg har også lyst til å lese den. Kjøpte den faktisk for noen år tilbake også, da den var på Mammutsalget, men ga bort alle de fire eksemplarene jeg kjøpte.

   God helg:)

   Slett
 2. Hei. Jeg havnet rett og slett helt bakpå, og vet ikke når jeg får hekta meg på. Bøkene jeg skulle lese er fortsatt ulest.. Må sjekke hva jeg har satt opp for resten av året. Bedre å hekte seg på det, enn de jeg skulle ha lest..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fort gjort, Anita! Full forståelse herfra. Håper du finner ei bok du ønsker å lese og bidrar med den - det er alltid fint å lese omtalene dine:) Riktig god helg!

   Slett
 3. Jeg oppdager nå at jeg er en hel måned på etterskudd. Er enda ikke i mål med Katherine Mansfield boka jeg skulle lese i august, og i september har jeg ikke en gang rukket bestemme meg for bok. Skal prøve å hive meg på igjen i oktober i stedet, men må komme tilbake til bokvalg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er heller ikke i mål med forrige månedes bok, tida går så fort... Så jeg skjønner deg godt. Ønsker deg ei fin lesehelg!

   Slett
 4. Jeg kan jo kun snakke for egen del, men jeg synes denne lesesirkelen er veldig fin og akkurat det jeg trenger for en ekstra dytt til å lese bøker fra bokhyllen. Jeg har ikke deltatt så mye tidligere år, men har vært med i mange runder i år. Jeg er derimot ganske dårlig på å gi beskjed når bok er lest og ev skrevet om, så der skal jeg skjerpe meg. I tillegg skal jeg prøve å skrive egne innlegg om flere av bøkene, skriver for det meste samleinnlegg med kortere omtaler. Jeg vil i hvert fall veldig gjerne at lesesirkelen fortsetter.

  Jeg har lest ferdig boken for september, Når hundene kommer av Jessica Schiefauer, og er godt i gang med oktoberbok, Speak av Laurie Halse Anderson. Har lagt inn lenke og påmeldt bok på samlesiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar, Silje! Det er veldig koselig at du liker lesesirkelen. Det gjør jeg også! Og jeg vil jo gjerne fortsette, men syns det er vanskelig å motivere andre til å lese når jeg henger etter sjøl. Men det ordner seg nok;)

   Slett