mandag 1. november 2010

Kvalitetsforskjell

Nå nærmer det seg eksamen! Fortsatt har jeg en del igjen å gjøre; lese Nokon kjem til å komme av Jon Fosse, følge forelesninger om Jonny Halberg, Henrik Wergeland og Jon Fosse, lese dikt, kortprosa, en rekke artikler og ett kapittel til med dramateori, gjøre øvingsoppgaver og ikke minst; følge svenskkurset som er en obligatorisk del av det ene emnet jeg tar. Det siste er i grunn ikke et problem, fordi foreleseren er så god! Men når hver forelesning varer i omtrent én time og det er fjorten av dem, så tar det tid...

I det andre emnet jeg tar er det stille. Helt stille. Her er det langt og lenge mellom hver forelesning og hver oppgave, pensum er lite og de obligatoriske oppgavene som blei levert inn i midten av september er det fortsatt ingen som har fått tilbakemelding på. Jeg tror jeg har sendt seks eller sju påminnelser og beskjeder, uten at det hjelper. For å si det på en annen måte: jeg tar ett emne ved et godt etablert og gammelt universitet, og ett emne ved en tidligere høgskole, som nå har grini seg til å bli kalt et universitet. Noen som vil gjette hva som er hva?

Nei, tilbake til gode forelesere og interessante forelesninger: nå er det Sveriges store stolthet Carl Michael Bellman (1740 - 1795) som gjelder. Og etterpå skal jeg lese Aristoteles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar