mandag 3. august 2015

Klar, ferdig, les!

Hva: Bokhyllelesing 2015, sjette runde
Kriterier: Les ei bok fra 1990-tallet
Når: Mellom 03. - 09. august

Påmeldte:
- Silje skal lese Alias Grace av Margaret Atwood
- Birthe skal lese Seierherrene av Roy Jacobsen
- Elida skal lese Possession av A.S. Byatt
- Hedda skal lese ?
- Trudelutt skal lese Förflutenhetens landskap av Peter Englund
- Bjørg skal lese S-trilogien av Stig Sæterbakken
- Gro skal lese Før du sovner av Linn Ullmann
- Signe skal lese ?
- Astrid Terese skal lese Dobbeltgjengeren av Dean Koontz
- Monika skal lese Jazz av Toni Morrison
- Elisabeth skal lese Love, Again av Doris Lessing

I dag begynner sjette runde av Bokhyllelesing 2015, og det skal leses bøker fra 1990-tallet. Boka skal helst være skrevet og/eller utgitt på 1990-tallet, men den kan også være en oversettelse eller en nyoversettelse, og da kan du velge mellom opprinnelig utgivelsesår eller oversetterår. Bortsett fra tidsavgrensinga står en helt fritt til å velge sjanger, forfatter, språk, tematikk og lignende. Det er kun din egen ulesthylle som setter grenser!

Lista over viser at de påmeldte har vært flinke og funnet bøker som både er skrevet og utgitt innafor angitt tidsrom. Den eneste som ikke er så flink, er meg. Jeg hadde egentlig tenkt til å lese Besettelse av A. S. Byatt, men velger å vente litt til fordi den er såpass omfattende. Det var kanskje ikke et lurt valg. For hvilke 1990-tallstitler har jeg egentlig i hyllene? Ei grundig saumfaring har hittil fått følgende resultat: Rolandsangen, ja, den fra 800-tallet, i ei utgave fra 1999, to av Shakespeares tragedier, naturligvis i nyoversettelser, en modernisering av Alexander Kiellands samla verker, noen sagaer og Det skjønnes hage av Elisabeth Aasen. Sistenevnte skal leses til Ingalills lesesirkel seinere denne måneden. Ellers er det altså ganske semmert, og en absolutt prekær mangel på for eksempel norsk samtidslitteratur. Jeg kommer til å vente litt til før jeg foretar et endelig valg, rett og slett fordi jeg håper at det skal dukke opp ei 1990-tallsbok. Ellers blir jeg kanskje nødt til å diskvalifisere meg sjøl!

Uansett er det mange flotte titler som hittil er valgt denne runden. Håper dere allerede er i gang med lesinga, og at dere koser dere! Blir du ferdig med både lesing av boka og skriving av innlegget før tida, er det sjølsagt ikke noe i veien for å publisere før. Dersom du bruker lenger tid enn den oppsatte uka, er det også greit. Legg i alle tilfelle igjen ei lenke under her, under oppsummeringsinnlegget eller på sida for Bokhyllelesing 2015 når du er ferdig, slik at andre lesesirkeldeltakere finner fram til omtalen din. Er du ikke påmeldt, men har lyst til å delta likevel, er det bare å lese i vei på valgt bok. Beskjed til meg kan gis i etterkant, dersom du foretrekker det. Oppsummeringsinnlegg ventes ei ukes tid etter at den ordinære lesetida er avslutta.

Lykke til!

14 kommentarer:

 1. Den einaste boka eg har frå 90-talet er faktisk Harry Potter and the philosopher's stone, og den har eg lese så mange gonger i så mange format at det eigentleg berre vert juks. Pussig! Skal klø meg litt meir i hjernen og sjå om eg kjem på noko passande som eg har lyst til å lesa :) Overraskande, eg har mykje frå 80-talet og mykje etter milleniumsskiftet, men på 90-talet var eg visst mest oppteken av TL-klubben.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veit du, det er akkurat samme greia her. 1980-tallet er greit representert, mens 1990-tallet er nærmest ikkeeksisterende. Også mye på grunn av TL-klubben! Godt vi kom ut av den dvalen, gitt. Noe alle bøkene fra 2000-tallet viser.

   Slett
 2. Jeg hadde tenkt å prøve å slenge meg med i denne runden, og etter å ha fullført første delen av Doris Lessings selvbiografi fristet det å finne noe blant alle bøkene jeg har i hylle skrevet av henne. Min utgave av 'Love, Again' er fra 1997, så den bør kvalifisere. Nå er det imirdlertid onsdag, jeg har ikke begynt, og holder allerede på med to andre bøker, så hvorvidt det faktisk blir noe av… Men jeg melder meg på, og kan vel allerede nå varsle at innlegget kommer til å bli litt forsinket ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare koselig at du hiver deg på, og forsinkelser er sjølsagt lov! ;)

   Slett
 3. Eg er nødt til å melde meg av denne runden, tida strekker ikkje til :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt i orden, Elida, takk for beskjed! Håper du er med neste gang. Så får vi begge prøve oss på "Besettelse" ved en annen anledning. Ønsker deg en fin søndag!

   Slett
 4. Hei Hedda, jeg har lest "Før du sovner", og boken var god, så jeg er glad jeg kan den en sjanse til.Her er linken min: http://groskrosverden.blogspot.no/2015/08/bokhyllelesing-2015-6.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke! Og så hyggelig at du likte boka. Da ser jeg fram til min Ullmannbok!

   Slett
 5. Hei! Jeg må nok beklage at jeg er langt på etterskudd med all lesing - men har fått lest MaddAddam ferdig. Antok du ble lei av å vente på meg, men du har ikke kommet gjennom boken ennå?

  Har veldig lyst til å fortsette med samlesingen av bøker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så koselig å høre fra deg! Velkommen tilbake:) Jeg har ikke lest siste bok i trilogien til Atwood, og har derfor ikke turt å klikke meg inn på sida di for å lese... Var den like god som de forrige?

   Det er bare å hive seg på bokhyllelesinga, hvis du ønsker det, eller så kan vi gjerne finne noen titler vi to kan lese sammen.

   Hvordan går det med studiene? Oppstart igjen nå? Håper du har hatt en fin og lang ferie!

   Slett
  2. Takk så mye, Hedda! Godt å være tilbake, selv om jeg ikke leser like mye som før. Jeg holder fremdeles på med "grønt omslag" i bokhyllelesingen, og leser gjerne noe annet sammen med deg. Vi har jo noen titler som vi har snakket om.

   Siste års studium starter på mandag, det blir et hardkjør! Hvordan går det med deg?

   Slett
  3. Sånn er det jo, det går litt opp og ned med lesinga i takt eller utakt med andre faser av livet. Så moro at du henger med på utfordringene likevel! Vi kan gjerne finne fram til noe - men jeg må innrømme at jeg ikke er veldig ivrig på de tjukkeste bøkene akkurat nå. Kan være godt med et spark bak eller en leserforpliktelse som å lese sammen med deg. Har du noen tittelforslag?

   Her er mastergraden i boks, og jeg begynner på pedagogikk nå til uka. Det blir forhåpentligvis det siste året, kjenner jeg er litt lei nå.

   Slett
 6. Eg har svikta. Eg hadde ikkje noko anna frå nittitalet i bokhylla, og har difor ikkje kome med ein bokrapport denne gongen.

  http://brautmedbok.com/2015/08/13/bokhyllelesing-eit-tapt-tiar/

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt i orden - takk for beskjed og lenke!

   Slett