søndag 31. juli 2011

Julistatus

Det blei ikke noe innlegg på meg forrige søndag om verken Señor Vivo and the Coca Lord eller Kaptein Corellis mandolin. Kanskje like greit, for jeg har ikke lest noen av dem, sjøl om det var planen å lese dem begge. Jeg har nemlig liggi rett ut med førti i feber og influensaliknende symptomer i lengre tid. Og da er det vanskelig å nå sine sommerlesingsmål, være seg på norsk eller engelsk, kort eller langt, morsomt eller spennende, poetisk eller dramatisk: ting gir stort sett svært liten mening når kroppstemperaturen har såpass kraftig økning med dertilhørende herligheter.

Så nå er målsettinga en smule redusert. Jeg ser jo at sommeren absolutt ikke blir sånn jeg trodde den kom til å bli. Derfor skal jeg si meg fornøyd hvis jeg får lest ei bok av den britiske forfatteren Louis de Bernières (f. 1954), og da velger jeg meg Kaptein Corellis mandolin fra 1994, som i følge mange lesere og bloggere er en veldig god bok, og som også var de Bernières store internasjonale gjennombrudd. Og jeg gleder meg til å komme i gang, sjøl om også det kan ta sin tid. Filmen har jeg derimot tenkt til å styre unna - helt til boka er lest og kanskje enda lenger, jeg er alltid litt skeptisk til Nicholas Cage... Noen som har sett den?

Señor Vivo and the Coca Lord er forøvrig Lesesirkel 1001 bøkers tredje lesesirkelbok, og du kan lese mer om boka og de lesende og skrivende bloggerne her. Og for de som har lest herligheten, er det bare å krysse av i oppslagsverket 1001 bøker du må lese før du dør. Ei bok mindre før 1001 er lest! Jeg har antageligvis noe sånt som 940 titler igjen, så det kommer til å ta sin tid, det også.

Ellers er det snart tid for studiestart, igjen. Jeg driver så smått og forbereder meg, men jeg må understreke at det hadde vært mye lettere om jeg hadde visst hvilke studier jeg har kommet inn på, hvilke som blir satt i gang og hvilke som ikke blir satt i gang og så videre. Men både høgskoler og universiteter bruker godt med tid, og særlig ett universitet utmerker seg igjen med å være utrolig treige til å svare på alle henvendelser. Det er sjølsagt kjipt. Men jeg får nok bare vente ei stund, både med å kjøpe og å lese pensum. Det er heldigvis så mye anna jeg kan kjøpe og lese...

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke sett hele filmen, bare bruddstykker, og kan ikke fatte hva som fikk produsentene til å velge Nicholas Cage og Penelope Cruz. Huff, huff og huff, sier jeg bare. Nei, les boka og dropp filmen! Og ikke minst, riktig god bedring:-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk:) Filmen skal jeg holde meg langt unna, takk for advarselen!

    SvarSlett