onsdag 22. februar 2012

Dagens leseliste

Nå om dagen er det mye å ta av! Det er sånn at jeg lurer på hvor og med hva jeg skal begynne, men egentlig har jeg ikke tid til det, jeg må bare kaste meg over den ene boka etter den andre og håpe at jeg kommer i mål, i alle fall i løpet av helga. Innimellom skal det også være noen forelesninger, jeg må høre flere lydfiler og lese igjennom eksempeloppgaver, scrolle over et par power point-filer, komme med innlegg i diskusjonsforumet og ta notater til neste oppgave som snart skal leveres. Pensumet er spennende og stort, og jeg ser fram til å komme igjennom det meste. Men jeg savner å lese akkurat det jeg har lyst til! Derfor har jeg lagt til ei bok som jeg vil lese, men som jeg mest sannsynlig ikke får lest, i alle fall ikke de nærmeste dagene. Men, tenker jeg, hvis den ligger på skrivebordet lenge nok, kan jeg ikke ignorere den i all evighet.

Kongsspegelen
Ei ordrik innføring i skikk og bruk fra middelalderen, med herlig språk og litt lange høflighetsfraser. Det at forfatteren ikke er kjent gjør det ganske spennende å lese om boka også.

Innføring i nynorsk for høgare utdanning
Regler og unntak, unntak og regler. Er lett å gå i surr, men Olaf Almenningen har styring. Så gjelder det bare at jeg henger med i svingene.

Haugtussa
Fantastiske, stemningsfulle dikt om ungjenta Veslemøy, fulle av bilder og symboler, rytme og klang. Garborgs lyriske mesterverk, utgitt i 1895, fortsatt ikke forelda!

Sagaen om Iven
I norrøn oversettelse, altså fra midt på 1200-tallet. En komprimert, handlingsdrevet fortelling med vekt på dåd og dyd. Ja, og med enkelte overnaturlige elementer. Svært interessant litteraturhistorisk sett.

Norsk historie 1300 - 1625
Velskrevet og kronologisk, jeg er i gang og skal få med meg i alle fall et par kapitler i dag. Det er hittil god lesing, jeg ser fram til å lese hva forfatterne vektlegger - og hvorfor.

Fuglane
Lystleseboka! Av Tarjei Vesaas har jeg lest veldig lite, og jeg har lenge hatt et ønske om å lese mer. Denne boka kjøpte jeg for lenge sida, og nå nylig har jeg også kjøpt Isslottet. Den eldste boka skal leses først, altså. Dessuten er ikke Vesaas bare lystlesing, både han og kona står på pensum i år.

God lesedag, alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar