mandag 18. januar 2016

Klar, ferdig, les!

Hva: Bokhyllelesing 2016, første runde
Kriterier: Les ei bok med rødt omslag
Når: Mellom 18. januar - 24. januar

Påmeldte:
Hedda skal lese Troilus og Criseyde av Geoffrey Chaucer
Elida skal lese Det jeg elsket av Siri Hustvedt
Silje skal lese On beauty av Zadie Smith
Monika skal lese The Passion av Jeanette Winterson
Beathe skal lese Folkelesnad av Agnes Ravatn
Åslaug skal lese Kjærlighetens tango av Carolina De Robertis
Elisabeth skal lese The crimson petal and the white av Michel Faber
Silje skal lese ?
Tone skal lese Det røde rommet av August Strindberg
Ingalill skal lese Glamorama av Bret Easton Ellis
Pia skal lese ?
Gro skal lese Kimen av Tarjei Vesaas
Berit skal lese Duft av parfyme av Kathleen Tessaro
Birthe skal lese Persuasion av Jane Austen

Kjære alle sammen, nå braker det løs med leseutfordringa Bokhyllelesing 2016! Så børst støvet av stappfulle hyllemetre, overlessa reoler, sviktende hylleplanker, dobler rader, fulle bokkasser og ujevne stabler - du veit, alt som er fylt til randen med uleste bøker - leit fram de du har med rødt omslag, velg deg ei passende bok og les i vei! Det er altså ingen andre kriterier denne runden, kun fargen på omslaget. Alt anna er opp til deg og ulesthyllene dine. Sjøl sitter jeg med briten Geoffrey Chaucer (ca. 1343-1400) og hans andre hovedverk ved siden av de berømte og ufullstendige Canterburyfortellingene (fra 1380- og 1390-tallet), Troilus og Criseyde (om lag 1385-1390), om to elskende i Troja under en viss verdenskjent beleiring, naturligvis basert på antikke kilder. Noe som igjen minner meg om at Homers verker fortsatt står i hylla... Uleste... 

Håper dere allerede er i gang med lesinga, og at dere koser dere! Blir du ferdig med både lesing av boka og skriving av innlegget før tida, er det sjølsagt ikke noe i veien for å publisere innlegget så snart du ønsker. Dersom du bruker lenger tid enn den oppsatte uka, er det også greit. Legg i alle tilfelle igjen ei lenke under her, under oppsummeringsinnlegget eller på sida for Bokhyllelesing 2016 når du er ferdig, slik at andre lesesirkeldeltakere finner fram til omtalen din. Er du ikke påmeldt, men har lyst til å delta likevel, er det bare å lese i vei på valgt bok. Beskjed til meg kan gis i etterkant, dersom du foretrekker det, eller du kan delta helt hemmelig. Oppsummeringsinnlegg ventes ei ukes tid etter at lesetida er avslutta, og der inkluderes lenker til alle som er ferdige med sine innlegg. En ekstra lokkebiff til en skeptiker er at god deltakelse belønnes: Mot slutten av året trekker jeg en heldig vinner som mottar ei bokpakke. Så kom igjen, hiv deg rundt og les!

Lykke til!

21 kommentarer:

 1. Hei Hedda, jeg er med denne gangen også!

  Boken har ikke knallrødt omslag, men det er rødt på det, derfor tolket jeg det som innenfor. Det er boken "Kimen" av Tarjei Vesaas som jeg fikk av en annen bokblogger, nemlig Rose-Marie.

  Og så er jeg godt i gang, siden nynorsken i denne boken er litt gammeldags.

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du er med! Jeg skal oppdatere. Litt rødt er sjølsagt helt ok. God les!

   Slett
  2. Gleder meg til å lese hva du synes, Gro. Kimen er min favoritt av Vesaas.

   Slett
  3. Da har jeg lest og blogget om Kimen. Og jeg likte Is-slottet mye bedre, kan være noe med språket som gjorde utslaget, jeg vet ikke helt...

   Her er linken: http://groskrosverden.blogspot.no/2016/01/bokhyllelesing-1-2016.html

   Slett
  4. Takk for lenke - jeg ser fram til å lese omtalen din. Har ikke lest "Kimen" sjøl, men har den på lur. Liker også "Is-slottet" veldig godt. Bra gjennomført førsterunde, Gro!

   Slett
 2. Min bok er Kjærlighetens tango av Carolina De Robertis. Nesten rødt omslag, og interessant bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for beskjed, jeg skal oppdatere. God les!

   Slett
 3. Da har jeg lest og skrevet om Folkelesnad : https://beatheogbkene.wordpress.com/2016/01/19/bokhyllelesing-folkelesnad-av-agnes-ravatn/

  SvarSlett
  Svar
  1. Ojoj, første innlegg i Bokhyllelesing 2016 allerede! Det var imponerende raskt, Beathe! Håper du har kost deg med boka - jeg hadde stor glede av den da jeg leste:) Takk for lenke!

   Slett
 4. Jeg er godt i gang, men denne uka er det mye som skjer på jobben, og kan allerede nå melde at jeg ikke blir ferdig på tiden. Men boka er god og jeg koser meg, så det tar den tiden det tar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er grei, takk for beskjed! Med en sånn koloss er det jo ikke så rart at det tar tid, jeg er imponert over at du i det hele tatt er i gang. Fortsatt god les!

   Slett
 5. Her er innlegget om boken i første runde: Det røde rommet av August Strindberg
  http://tonesbokmerke.blogspot.no/2016/01/august-strindberg-det-rde-rommet-rda.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke - jeg ser fram til å lese!

   Slett
 6. Hei. Travelt i det siste så Hustvedt er så vidt begynt på. Eg har ikkje lyst til å hoppe over første runde og legger heller inn denne "røde" boka: http://serieavhengig.blogspot.no/2016/01/back-to-classics-11001-sirkel-scarlet.html Eg håper det går i orden!

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er grei, Elida. Bedre lykke neste gang!

   Slett
 7. Just in time!!
  "Duft av parfyme" er omtalt i dette innlegget:
  http://beritbok.blogspot.no/2016/01/duft-av-parfyme-av-kathleen-tessaro.html

  Gleder meg allerede til neste runde ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott med lenke - jeg skal lese! Og så hyggelig at du gleder deg til neste gang:)

   Slett
 8. Jeg er på etterskudd - men koser meg med On Beauty. Håper at litt ekstra innsats noen dager nå gjør at jeg får postet et innlegg ila helga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt i orden, takk for beskjed. Kos deg med lesinga!

   Slett
 9. Jeg har lest Patrick deWitts Sisters Brothers, som jeg likte svært godt og som sikkert dukker opp i et samleinnlegg etterhvert - dvs, hvis jeg skriver omtaler/anmeldelser i 2016. Foreløpig ser det ikke slik ut -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal oppdatere uansett innlegg eller ikke - det er lesinga som er viktig! Og så fint at du deltar sjøl om det skranter med skrivinga:)

   Slett