søndag 11. september 2016

Bokhyllelesing 6: Oppfølgere

I sjette runde av Bokhyllelesing 2016 hadde vi fokus på oppfølgere. Den kunne være bok to av to, to av tre, den siste i en kvartett eller nummer tjuesju i en lengre serie. På alt annet stod en helt fritt til å velge forfatter, tematikk, språk, epoke, sjanger og litterært nivå. Utfordringa kunne derfor gjøres svært enkel, med å lese for eksempel serielitteratur eller ei lita barnebok, eller ganske mye mer kompleks, som for eksempel ved å lese Ringenes herre, Torborg Nedreaas, Sigrid Undset eller lignende. Med andre ord ei utfordring som kunne passe fint overens med ferieslutt og studiestart.

Nå håper jeg de aller fleste er kommet i mål. Dere som var påmeldt, men som verken har gitt beskjed, lest ferdig og/eller skrevet om boka dere skulle lese, er tatt ut av oversikta (men dere er fortsatt å finne på samlesida). Når dere får lest og skrevet, er det bare å si ifra i kommentarfeltet under, så vil jeg legge dere til på lista. Hvis du ikke får lest det du skulle likevel, er det også fint om du sier ifra. Om det er noen som oppdager feil her, med titler, forfattere, lenker eller noe annet, så legg gjerne igjen et ord om saken.

Slik gikk det med oppfølgerne:
Åslaug leste Hvite spor av Emilie Schepp
Gro leste Kronprinsen av Alexandra Beverfjord
Hedda leste Innsirkling III av Carl Frode Tiller
Berit leste Husfrue av Sigrid Undset
Ida leste Charlie og den store glassheisen av Roald Dahl
Monika leste Bring Up the Bodies av Hilary Mantel

Her var det mange blanke påmeldinger! Femten stykker hadde meldt seg på, men kun ni hadde valgt bok. Etter noen omrokkeringer, bytter og beskjeder om bokvalg, er det altså kun fire stykker som har lest og skrevet, mens de to andre har gitt beskjed om at de leser, men at det går litt trått om dagen. De øvrige deltakerne, Elisabeth, Silje, Elida, Tone, Beathe, Pia, Birthe, Ingalill og Silje, har jeg ikke hørt noe fra. Noen av dere hadde valgt bok, men de fleste ikke. Har augustlesinga blitt helt borte i sommerslutt, høstregn og hverdagskav? Eller er det noen av dere som ferierer nå?

Jeg har endelig lest ferdig trilogien Innsirkling av Carl Frode Tiller. Endelig! Den siste boka har hengt over meg i lengre tid, og jeg har virkelig kjent på at det er ei bok jeg burde ha lest for lenge sida. Men jeg er ikke akkurat en stor tilhenger av tvangslesing, det tapper både bok og leser, så det er bedre å vente på riktig tidspunkt. Nå hadde jeg uansett venta lenge nok. Og med Bokhyllelesings spark bak, kom jeg fort godt i gang med en overraskende humoristisk roman. Boka er svært solid skrevet, Tiller turnerer historia utmerket og det er spennende når vi endelig får møte David "på ordentlig". Men slutten er en nedtur og bærer preg av at dette verket bare måtte bli ferdig.

Neste runde av Bokhyllelesing 2016 er i uke 39, fra 26. september til 02. oktober. Da skal vi lese et skuespill skrevet av en norsk forfatter. Og for de av dere som i den forbindelse bare tenker på Henrik Ibsen og Jon Fosse, kan jeg også anbefale dramatikk av Hulda Garborg, Cecilie Løveid, Sigmund Løvåsen, Jens Bjørneboe, Barbra Ring, Aslaug Vaa, Ludvig Holberg, Marit Kaldhol, Vera Henriksen, Edvard Hoem, Dagny Juel, Arne Lygre, Lise Knudsen og Maria Tryti Vennerød. Og naturligvis er det enda flere å velge i også! 

Jeg skal mest sannsynlig lese Sigmund Løvåsen denne gangen. Men også i mine ulesthyller står det verker signert Henrik Ibsen. Og det er klart det er fristende, han skriver jo så godt! Vi får se hvilken vei leselysta svinger når det nærmer seg lesestart. Hva skal du lese? En ekstra lokkebiff til en skeptiker er at god og solid deltakelse belønnes: Mot slutten av året trekker jeg en heldig vinner som mottar ei bokpakke. Så kom igjen, hiv deg rundt og finn ei bok!

10 kommentarer:

 1. Jeg skrev om boka mi for ganske lenge siden: https://teabooksandgilmoregirls.blogspot.no/2016/08/bokhyllelesing-charlie-and-great-glass.html , men har visst glemt å si ifra, oops!

  SvarSlett
 2. Eg har ikkje hatt verken tid eller motivasjon til å lese noko særleg, så min oppfølger ligger ulest, dessverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sånn som skjer, Elida. Jeg har full forståelse for at livet i perioder er mer enn nok, eller for at andre bøker går foran i lesekøen! Håper du er med igjen i runde sju:)

   Slett
 3. Bokhylleutfordringen har jeg forsømt helt i år, og også denne måneden. Jeg har lest en del fra bokhyllen, men ikke noe som har passet her. Det er mulig jeg blir med på Nobelprisvinner og julebok, men vi får se. Høsten er full av fristelser:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for beskjed - sjølsagt er det helt i orden at leseplanene ikke går som en hadde tenkt. Håper du leser og koser deg masse! Og at du blir med igjen seinere:)

   Slett
 4. Jeg har faktisk ingen oppfølgere i hylle hvor jeg har lest den første boka, så dette ble en runde jeg hoppa over. Men jeg leste jo Bring up the Bodies tidligere i år, så den kan jeg vel skvise inn her for å få et kryss?

  Sommerboken var utrolig skjønn! Jeg skal kjøpe den på lydbok for å høre den sammen med bestemor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart Mantel kan skvises inn her! Har du skrevet om den? I så fall kan du godt komme med ei lenke, så jeg får lagt den til på lista.

   Så koselig at du likte "Sommarboken"! Jeg syns den er helt herlig, så mange nydelige skildringer, også dette forholdet mellom bestemor og barnebarn... Så søt idé! Håper dere får mange fine timer sammen:)

   Slett
 5. Hei!
  Jeg ligger litt etter skjema, men "Husfrue" er lest, og jeg har skrevet litt om den i dette innlegget:
  http://beritbok.blogspot.no/2016/10/kvinner-frt-bak-lyset-norsk-middelalder.html
  Likte boka godt, og er fortsatt overrasket over hvor lettlest og lett tilgjengelig trilogien er!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for lenke, jeg skal oppdatere! Her er det ikke så nøye med tidsfrister - det viktigste er jo at vi leser. Så hyggelig at du har kost deg med bøkene! De er blant mine favorittbøker, alle tre, og flere burde helt klart lese dem. Fint at du trekker dem fram.

   Slett