mandag 7. november 2016

Klar, ferdig, les!

Hva: Bokhyllelesing 2016, åttende runde
Kriterier: Les ei bok av en forfatter som har mottatt Nobelprisen i litteratur
Når: Mellom 07. november og 13. november

Påmeldte:
Silje skal lese Døden i Venedig av Thomas Mann
Birthe skal lese Anna Svärd av Selma Lagerlöf
Beathe skal lese Buddenbrooks - en families forfall av Thomas Mann
Hedda skal lese Bestemødrene av Doris Lessing
Elisabeth skal lese Bønn for Tsjernobyl av Svetlana Aleksijevitsj
Ingalill skal lese
Monika skal lese Sult av Knut Hamsun
Gro skal lese Tante Julia og han som skriver av Mario Vargas Llosa
Tone skal lese Sværmere av Knut Hamsun
Berit skal lese Korset av Sigrid Undset
Elida skal lese Ungdomstid av Patrick Modiano
Åslaug skal lese Sult av Knut Hamsun
Pia skal lese
Ida skal lese Bønn for Tsjernobyl av Svetlana Aleksijevitsj

Siste ordinære runde av Bokhyllelesing 2016 krever at vi skjerper oss: Nå skal det leses nobelprisvinnere. Vi skal plukke på øverste hylle, vi skal fordype oss i verdenslitteraturens fremste representanter, vi skal hente fram omfangsrike utgivelser og tung tematikk. Det er tid for å bryne seg! Og uansett hvilken prismottaker du velger, fra Sully Prudhomme i 1901 til årets Bob Dylan, og uansett hvilken bok du velger, så er det nå tid for å lese med hele seg. Spesielle forfattere fortjener spesielt god oppmerksomhet.

Jeg har leita i ulesthyllene mine, vurdert att og fram og landa på ei bok av Doris Lessing, som jeg har hatt stående sia 2010. Boka heter Bestemødrene og er ei novellesamling, men da den bare består av fire noveller, og de alle er ganske lange, er jeg litt usikker på om jeg kan være enig i sjangerbestemmelsen. Det blir det spennende å finne ut av. Jeg har lest Lessing kun en gang tidligere, og likte det veldig godt. Derfor gleder jeg meg nå til å ta fatt på ei ny bok.

Jeg har så smått begynt å tenke på neste års lesesirkel også, Bokhyllelesing 2017. Har du noen innspill? Kategorier du vil ha med, kategorier du vil utelate? Ønsker du et annet fokus, helt andre leseutfordringer? Trenger du lengre tid mellom bøkene vi skal lese? Eller er det behov for et totalt annerledes opplegg? Nå er tida for å komme med tilbakemeldinger, gode og dårlige om hverandre. Så skal jeg ta det videre med inn i tenkeboksen for opplegget til neste år. Det vil også komme et eget innlegg på dette seinere.

Håper dere allerede er i gang med lesinga, og at dere koser dere! Blir du ferdig med både lesing av boka og skriving av innlegget før tida, er det sjølsagt ikke noe i veien for å publisere innlegget så snart du ønsker. Dersom du bruker lenger tid enn den oppsatte uka, er det også greit. Legg i alle tilfelle igjen ei lenke under her, under oppsummeringsinnlegget eller på sida for Bokhyllelesing 2016 når du er ferdig, slik at andre lesesirkeldeltakere finner fram til omtalen din. Er du ikke påmeldt, men har lyst til å delta likevel, er det bare å lese i vei på valgt bok. Beskjed til meg kan gis i etterkant, dersom du foretrekker det, eller du kan delta helt hemmelig. Oppsummeringsinnlegg ventes ei ukes tid etter at lesetida er avslutta, og der inkluderes lenker til alle som er ferdige med sine innlegg. En ekstra lokkebiff til en skeptiker er at god deltakelse belønnes: Mot slutten av året trekker jeg en heldig vinner som mottar ei bokpakke. Så kom igjen, hiv deg rundt og les!

Lykke til!

10 kommentarer:

 1. Takk for påminnelsen! Jeg har forresten tenkt å lese Bønn for Tsjernobyl av Svetlana Aleksijevitsj i stedet for Markens grøde av Hamsun. Er ikke i humør til å lese Hamsun akkurat nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for beskjed, jeg skal oppdatere. God les!

   Slett
  2. Du kan finne omtalen min her: https://teabooksandgilmoregirls.blogspot.no/2016/11/bokhyllelesing-bnn-for-tsjernobyl-av.html :)

   Slett
  3. Takk for lenke! Du er først ut denne runden. Jeg gleder meg til å lese innlegget ditt:)

   Slett
 2. Jeg tror jeg må melde pass igjen, selv om dette burde være dyttet til å velge ut en ny Doris Lessing bok av hyllene.

  Jeg har også hatt planer om å lese Bønn for Tsjernobyl denne måneden. Men det kommer ikke til å bli denne uken, i hvert fall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er grei, takk for beskjed! Forsinkelser er helt lov, det viktige er å lese. Jeg bytter ut boka di på lista, og håper du kommer i mål.

   Slett
 3. Hei Hedda, jeg har Tante Julia og han som skriver av Mario Vargas Llosa. Har en plan på å lese den, men jeg må lese ferdig den boka jeg holder på med på e-bib først. Så hvis jeg får lov til å delta selv om det er forsinkelse, så er jeg med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for beskjed! Jeg skal oppdatere. Og forsinkelser er sjølsagt lov - jeg ligger også etter i denne runden. God les!

   Slett
 4. Jeg er ikke helt i mål ennå, men planen er å lese ferdig i løpet av uken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Håper du koser deg :) Jeg likte boka veldig godt da jeg leste den.

   Slett