torsdag 31. august 2017

Bokhyllelesing 7: Bok nummer 15

I august måned skulle vi finne fram til ulestbok nummer 15, plukke den fram og lese den i forbindelse med sjuende runde av Bokhyllelesing 2017. Om den kom fra ulestreolen eller ulesthylla, ulestbunken, ulestkassa, ulestposen eller uleststabelen var helt uvesentlig, også om en bestemte seg for å telle rett fram, baklengs eller på skrå. Ei ganske åpen runde, med andre ord, der det viktigste var, igjen, å lese.

Nå håper jeg de aller fleste er kommet i mål. Dere som var påmeldt, men som verken har gitt beskjed, lest ferdig og/eller skrevet om boka dere skulle lese, er tatt ut av oversikta (men dere er fortsatt å finne på samlesida). Når dere får lest og eventuelt skrevet, er det bare å si ifra i kommentarfeltet under, så vil jeg legge dere til på lista. Hvis du ikke får lest det du skulle likevel, er det også fint om du sier ifra. Om det er noen som oppdager feil her, med titler, forfattere, lenker eller noe annet, så legg gjerne igjen et ord om saken.

Slik gikk det med bok nummer 15:
Ida leste Talking as fast as I can av Lauren Graham 
Hedda leste Frankenstein av Mary Shelley

Og noen flere har jeg altså ikke hørt fra. Blir det i det hele tatt lest noe der ute? Eller er alle opptatte med skolestart og studiestart og jobboppstart og Den Kaotiske Hverdagen? I så fall: Full forståelse for det. Etter en lang dag på jobb med påfølgende gåing, kjøring, barnehenting, middagslaging, rydding, kveldsstell, klesvask, legging og skrubbing av dusjkabinettet, er det ikke alltid en er så motivert for å lese. Og kvelden blir liksom kortere og kortere, natta kommer fort og vips må en pusse tenna for å kunne fungere dagen etterpå. Men, altså, er det noen som har lest noe innimellom alle disse gjøremåla og andre lignende hverdagsgeskjefter, så gi gjerne beskjed. 

Jeg har lest Frankenstein denne måneden, ei bok som både er et bidrag til Bokyllelesinga og biografisirkelen til Ingalill. Det siste er kanskje litt overraskende, men i mine øyne kan boka leses slik også. Naturligvis er det en fiksjonsbiografi, men det gjør ikke boka noe dårligere. Faktisk er den ganske så glimrende, og den er imponerende, med tanke på at Mary bare var 17 år da hun begynte å skrive den! Mer om Frankenstein kommer i et eget innlegg snart.

Til åttende runde av Bokhyllelesing 2017 skal du lese ei bok av en forfatter du ikke har lest før. Du stiller altså helt fritt med tanke på litterær epoke, tidsrom for utgivelse og/eller forfatterens levetid, sjanger, tematikk, forfatterens kjønn, språk og fødested og så videre. Og jeg håper virkelig flere av dere blir med denne gangen.  

Innlegg publiseres når som helst i løpet av perioden, bare du er ferdig med lesinga. Husk å gi beskjed på samlesida slik at andre finner innlegget ditt! Om du fortsatt er i tvil om dette er en god idé, er en ekstra lokkebiff til en skeptiker at god og solid deltakelse belønnes: Mot slutten av året trekker jeg en heldig vinner som mottar ei bokpakke. Og det er da vel ikke så verst. Så kom igjen, hiv deg rundt og finn ei bok!

8 kommentarer:

 1. Samvittigheta gnager. Til ingen nytte. Det blir jo ikke noe mere skriverier av den grunn!? Jeg falt av lasset da vi kom til langlesing i sommer, men bok nummer femten, "Døden ved vann" er faktisk lest. En vakker dag, eller en dag det regner, skal det nok skrives noen velvalgte ord. Nå har jeg oppdaget at det kommer ny bok fra Damhaug i høst, så kanskje jeg kan samle nok inspirasjon til å skrive et samleinnlegg.
  Denne runden hadde jeg satt opp "Haren med øyne av rav", men jeg kjenner meg sjøl godt nok til å kunne slå fast at det ikke skjer. I stedet vil jeg gjøre et nytt forsøk med Julie Ohringer fra sommer-runden. Det er fortsatt en ulest forfatter, og jeg har fortsatt et sterkt håp og et ønske om å lese den!
  Da har jeg i det minste kommet så langt at jeg har lagt igjen ei lita oppdatering, og herfra kan det bare gå en vei; framover!
  Ønsker deg en finfin høst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for beskjed, Berit! Og så kjempebra at du har lest! Det er jo det aller viktigste. Kos deg masse med årets bokhøst, håper du finner noen skikkelige godbiter!

   Slett
  2. Ting tar tid. Mye tid. Lang tid. Vente-bok nummer femten er herved omtalt!
   beritbok.blogspot.no/2017/10/damhaug-bokhyllelesing-i-august-bla.html

   Slett
  3. Takk for lenke! Jeg skal oppdatere. Jeg, som er rask som ei skilpadde sjøl, har full forståelse for at ting tar tid... God høst :)

   Slett
 2. Jeg var så sikker på at jeg skulle henge med på denne utfordringen gjennom hele året, men jeg falt av i tredje måned. Det er ganske flaut, og veldig dumt da jeg digger utfordringen og håper den vil bestå. Jeg går ikke akkurat går foran med et godt eksempel.

  Denne måneden SKAL jeg bli med. En bok fra hyllene mine av en forfatter jeg aldri har lest før bør være meget overkommelig.

  Gleder meg for øvrig til innlegget ditt om Frankenstein, det er en av mine favorittbøker. Jeg har lest den mange ganger, men det begynner å bli noen år siden sist. Tror den kommer med på gjenlesningsmålet jeg planlegger til neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra du er med! Gleder meg til å lese om boka du leser:) Og fortvil ikke - det ser ikke ut som om lesesirkelen blir borte med det første, sjøl om antall deltakere svinger! Jeg liker den så alt for godt sjøl;)

   Slett
 3. Jeg henger med enda! Jeg kommer med omtale i sjuende runde, men denne gangen noe forsinket. Mange jern i ilden for tida, og når bestemor er barnepasser blir det lite med lesing eller blogging!
  I åttende runde kan du legge inn boka Tvang og tvil av Marianne Mjaaland.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Åslaug! Du har vært en helt ypperlig lesesirkeldeltaker hele året - trofast og alltid tidlig ute! En liten forsinkelse er naturligvis helt lov. Kos deg med barnebarna og bokhøsten!

   Slett