fredag 31. mai 2019

Bokhyllelesing: Ukjent forfatter

Femte runde av Bokhyllelesing 2019 er over når klokka bikker tolv i natt. Temaet denne måneden var ukjente forfattere. Enkelt forklart skulle vi utfordre oss sjøl, egen lesesmak og de komfortable leserpreferansene vi ikke kan unngå å opparbeide oss, med å lese ei bok av en forfatter vi ikke har lest før. Utover det stilte vi helt fritt, og som alltid er det bare egne ulesthyller som legger begrensninger på hva som kan velges.   

Fikk du lest det du skulle, bytta du bok underveis, er det vanskelig å skrive eller henger du litt etter? Ingen fare - når du er i mål med boka og eventuelt et innlegg (det er ingen tvang her i gården), legger du bare igjen ei lenke i kommentarfeltet under, så oppdaterer jeg listene på samlesida fortløpende.

I neste runde, som heldigvis går over to måneder, skal vi ta for oss ekstra tjukke bøker - de berømte mursteinene. Noen av oss, meg sjøl inkludert, lider tidvis av mursteinsangst og trenger et spark bak for å komme i gang. Kanskje vi endelig tar oss tid til å lese en omfangsrik klassiker? Et samleverk? En helt trilogi? Eller en drøy historisk roman? Alt over fem hundre sider er automatisk godkjent, men fortsatt vil jeg tro de fleste av oss har en del å velge i. Sjanger velger du sjøl, og om boka er norsk og rykende fersk eller gammel og fra et fremmed land, spiller ingen rolle. Ulesthyllene dine avgjør! Hva har du sett deg ut? Er det et mye å velge i? Eller er du kanskje allerede i gang med å lese?

Riktig god les til dere alle!

2 kommentarer:

  1. Hei. Satse på å lese Det syvende barnet av Erik Valeur, som planlagt.
    Leste Kazio Ushuguro denne måned, men det vet du jo.:)
    God les til deg også.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper du får lest det du har planlagt;) Kos deg masse med bøker og finvær!

      Slett