søndag 30. juni 2019

Bokhyllelesing: Tjukk bok

Sommerens langlesing burde være godt i gang nå! I sjette og sjuende runde av Bokhyllelesing 2019 slår vi to passe normalt lange bøker sammen til en ekstra tjukk og leser i vei. Og bortsett fra det er det ingen krav! Noen av oss, meg sjøl inkludert, lider tidvis av mursteinsangst og trenger et spark bak for å komme i gang. Her er sparket, så nå er det bare å lese!

Hvilken bokelsker er det som ikke har en ulest murstein i hylla? Være seg en omfangsrik klassiker, et samleverk, en helt trilogi eller en drøy historisk roman? Kanskje ligger den helt på toppen av bokhylla, så den nesten ikke synes. Eller bortgjemt i ei kasse i boden. Eller på nattbordet, der du ser den hver dag, ser deg blind på den, ignorerer den og stadig velger ei anna bok. Nå er det på tide å fiske fram disse omfangsrike og fyldige og ignorerte titlene og sette i gang.

Men hvor tjukk er tjukk? Det sier seg sjøl at tjukk bok ikke nødvendigvis betyr at den er tung å lese. For eksempel skriver kioskdronninga Kate Morton så sidene flagrer, men du leser fint ut boka med et halvt øye mellom Dagsrevyen og Kveldsnytt. Her legger jeg meg ikke opp i hva dere velger, så lenge det er langt nok! Og alt over fem hundre sider er automatisk godkjent. Sjanger velger du sjøl, og om boka er norsk og rykende fersk eller gammel og fra et fremmed land, spiller ingen rolle. Ulesthyllene dine avgjør! Hva har du sett deg ut? Er det et mye å velge i? Eller er du kanskje allerede i gang med å lese?

God sommerlesing!

7 kommentarer:

 1. Mulig jeg endrer bokvalg, vi får se. Leste ikke så mye i juni, men leste faktisk en tykk frahylla-bok på over 500 sider, og kanskje tar jeg nr to i samme serie i juli. Det får duge, så får "Det syvende barnet" heller vente igejn, til fordel for "De Syv Søstre " som jeg leste i juni- og nr to "Stormens søster". Ja, vi snakker Lucinda Riley, i samme gata som Kate Morton faktisk. Men mursteinshyllebøker er mursteinshyllebøker, og to på minst 500 sider er vel bra, selv om de er lette, eller hurr?

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt i orden med bokbytte! Og av og til er det dags for slike lette romaner også - jeg har ikke lest Riley, men har mange venninner som liker bøkene hennes. Jeg tenker at lesesmaken får være som den er, men at en aldri slutter å utfordre seg sjøl. Med å lese variert gjør en jo det;)

   Slett
 2. Nå har jeg lest ferdig den andre i serien også; Stormens søster. Da anser jeg meg ferdig med juni/juli-boka/bøkene. De syv søstre er på over 500 sider, og Stormens søster er på 602 s. Kan hende leser jeg en til også i løpet av juli, vi får se.. men det holder jo uansett med disse to i lesesirkelen denne gangen. Omtale kommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er blogginnlegget: https://artemisiasverden.blogspot.com/2019/07/de-syv-sstre-og-stormens-sster-av.html#more

   Slett
  2. To bøker er knallbra! Særlig når de er så tjukke! Det er helt super innsats:) Kommer du til å fortsette å lese om disse søstrene? Leste omtalen din, det er jo et interessant bakteppe og et imponerende prosjekt.

   Slett
  3. Takk for det.:) Jeg er faktisk i gang med nr 4 i serien (for meg nr 3)- det er også en hyllebok fra våren 2018. Fenget ikke like mye en stund, men det er partier som er mer interessante..og nå har det tatt seg opp noe. Tror jeg skal lese nr 5 også, så får vi se om det blir mer.. Kan jo bli lei av det samme konseptet også.. Blir ofte lei av krimserier også etter ca 5 bøker. Da er det greit med en pause.

   Slett
  4. Enig i at pause er greit når seriene er lange og bøkene er mange! Men om det treffer blir en plutselig litt hekta og vil bare lese mer. Det er magisk! Kos deg videre:)

   Slett