søndag 26. desember 2010

Julefangsten 2010

Jeg er så heldig! I år igjen har jeg fått utrolig mye flott; klær, opplevelser, bøker og ting jeg ikke visste at jeg ønska meg eller trengte, men som er fryktelig logiske og litt savna idet jeg pakker dem opp. Jeg blir sjølsagt glad for nesten alt sammen, men det er først og fremst bøkene som er spesielle for meg. Det er så mye hygge og kos i bøker! Jeg er nemlig en av dem som bruker mye tid på og med bøker, på tenking, lesing, sortering og rydding, på snakk og skriving om bøker og litteratur, i bokhandelen og på biblioteket. Jeg må omgi meg med bøker, på en eller annen måte, daglig.

Årets bokfangst er kanskje ikke så stor, men den er allsidig og interessant, nyttig, informativ, spennende og, forhåpentligvis, veldig fin. Det frister å lese, men det er så mange andre titler i køen, så mye annet som jeg har hatt lyst til å lese lenge, som jeg vil lese først. Derfor kan det nok ta sin tid før nettopp disse bøkene blir lest:

Jane Austen - The Complete Novels
Mytekalender vinter
Mytekalender vår
Fremmedord og synonymer
Graviditet og fødsel
Solar
Meg eier ingen
Innsirkling 2
Mysterier

I år bytter jeg ikke! Men jeg har en aldri så liten tilståelse å komme med, sånn på tampen: i tillegg til julegavene som jeg har fått av andre, har jeg også spandert noen på meg sjøl. Bøker, så klart. På salg! Men de må vente, de også. Helt til jeg endelig gir etter. De skal komme i posten i løpet av romjula. Jeg gleder meg!

2 kommentarer:

  1. Men Innsirkling 2 kommer vel høyt opp på MÅ lese-lista?
    Ellers, godt nytt år!
    Trudelutt

    SvarSlett
  2. Litt usikker. Å lese Carl Frode Tiller er for meg noe av det samme som å lese Jon Fosse eller Per Olov Enquist. Jeg opplever at det krever en spesiell stemning, litt trøkk og pågangsmot. Så det kommer an på hvor fort et slikt modus melder seg, og hva jeg da faller ned på. For både Carl Frode Tiller, Jon Fosse og Per Olov Enquist venter i bunkene...

    SvarSlett