mandag 16. februar 2015

Klar, ferdig, les!

Hva: Bokhyllelesing 2015, andre runde
Kriterier: Les et skuespill fra antikken
Når: Mellom 16. og 22. februar

Påmeldte:
- Silje skal lese Odysseen av Homer
- Birthe skal lese Iliaden av Homer (?)
- Hedda skal lese Medeia av Euripides
- Bjørg skal lese Kong Oidipus av Sofokles
- Signe skal lese Medeia av Euripides
- Astrid Terese skal lese Orestien av Aiskylos
- Marianne skal lese En midtsommernattsdrøm av William Shakespeare

Som en ser, er det litt sprikende hva deltakerne skal ta for seg denne måneden. Men det blir mye dramatikk! Mange har valgt å lese et helt epos isteden for et skuespill, noe som sjølsagt er i orden. Det er nok mer utfordrende for leseren, men tematikken er mye av den samme. Og Marianne har fått godkjent sitt Shakespearebidrag fordi hun ikke har antikke skuespill i hyllene. Om du har det samme problemet, gjentar jeg det som jeg tidligere har skrevet: Bokhyllelesinga skal først og fremst inspirere til å lese ut av egne bokhyller. Å lese litt utafor kategoriene er bedre enn å ikke lese! Grip derfor det skuespillet du får øye på, og les det.

Blir du ferdig med både lesing av boka og skriving av innlegget før tida, er det sjølsagt ikke noe i veien for å publisere før. Bruker du lenger tid, er det også greit. Legg i alle tilfelle igjen ei lenke under her, under oppsummeringsinnlegget eller på sida for Bokhyllelesing 2015 når du er ferdig, slik at andre deltakere finner fram til omtalen din. Er du ikke påmeldt, men har lyst til å delta likevel, er det bare å lese. Beskjed til meg kan gis i etterkant, dersom du foretrekker det. Oppsummeringsinnlegg ventes ei ukes tid etter at den ordinære lesetida er avslutta.

Lykke til!

6 kommentarer:

 1. Eg vart faktisk "påtvunge" eit drama her om dagen, så eg skal faktisk og lese Medea! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er grei, da har jeg oppdatert lista!

   Slett
 2. Hei,
  jeg er godt i gang med Odysseen, men rekker ikke å bli ferdig til i morgen. Jeg poster et oppdateringsinnlegg, men selve anmeldelsen kommer neste helg. Jeg reiser nemlig til Paris i morgen formiddag :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du er i gang! Det blir spennende å lese hva du synes. Riktig god tur!

   Slett
 3. Då har eg lese Meda, og eg gler meg til å høyre dine tankar!

  Mitt innlegg finn du her:
  https://brautmedbok.wordpress.com/2015/02/23/bok-15-medea/

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke! Litt etter skjema her, men håper å lese ferdig i kveld. Skal ta en titt på innlegget ditt når jeg er i mål med mitt eget. Bra innsats, Signe! Du er første kvinne ferdig i denne runden!

   Slett