tirsdag 20. desember 2016

Klar, ferdig, les!

Hva: Bokhyllelesing 2016, niende runde
Kriterier: Les ei julebok
Når: Mellom 19. desember og 31. desember

Påmeldte:
Hedda skal lese Julehelg av Amalie Skram
Silje skal lese
Elida skal lese The Night Before Christmas av Nikolaj Gogol
Ingalill skal lese
Åslaug skal lese Julehelg av Amalie Skram
Elisabeth skal lese
Silje skal lese Emily climbs av Lucy Maud Montgomery
Pia skal lese
Gro skal lese
Monika skal lese Juleoratoriet av Göran Tunström
Birthe skal lese
Beathe skal lese Reisen til julestjernen av Sverre Brandt
Berit skal lese Letters from Father Christmas av J. R. R. Tolkien og Baillie Tolkien
Tone skal lese Bare mjuke pakker av Levi Henriksen
Ida skal lese A Christmas Carol av Charles Dickens

Det er siste runde av Bokhyllelesing 2016, og vi skal bare kose oss. Vi skal gå til ulesthylla, kikke nøye, bla litt, vurdere og tenke, og tilslutt hente fram ei julebok. Og definisjonen er vid: Juleboka kan være ei bok som på en eller annen måte handler om eller tematiserer jula, som Veke 53 av Agnes Ravatn, den kan være ei kalenderbok som for eksempel Julemysteriet av Jostein Gaarder, den kan være ei bok du fikk til jul i fjor eller året før, eller ei bok du får om et par dager. Enkelt og greit! 

Vi skal ikke stresse. Vi skal lese mellom ribbe og kalkun, pinnekjøtt og medisterkaker, moltekrem, serinakaker, vaske golv og bære ved - når vi har lyst og når vi har tid. Etter at gjestene har gått, for eksempel, og ikke av rein desperasjon smuglese et par-tre sider på badet. Vi skal lese når tv-en er slått av og når radioen er helt stille, slik at du og boka, stearinlyset og peisvarmen er det eneste som fyller rommet. Med lukta av juletre i nesa kan du gå i gang med juleboka di og vite at du har ekstra god tid, faktisk nesten to uker. Skrive kan du gjøre til neste år.

Håper dere allerede er i gang med lesinga, og at dere koser dere! Blir du ferdig med både lesing av boka og skriving av innlegget før tida, er det sjølsagt ikke noe i veien for å publisere innlegget så snart du ønsker. Dersom du bruker lenger tid enn den oppsatte uka, er det også greit. Legg i alle tilfelle igjen ei lenke under her, under oppsummeringsinnlegget eller på sida for Bokhyllelesing 2016 når du er ferdig, slik at andre lesesirkeldeltakere finner fram til omtalen din. Er du ikke påmeldt, men har lyst til å delta likevel, er det bare å lese i vei på valgt bok. Beskjed til meg kan gis i etterkant, dersom du foretrekker det, eller du kan delta helt hemmelig. Oppsummeringsinnlegg ventes ei ukes tid etter at lesetida er avslutta, og der inkluderes lenker til alle som er ferdige med sine innlegg. En ekstra lokkebiff til en skeptiker er at god deltakelse belønnes: Mot slutten av året trekker jeg en heldig vinner som mottar ei bokpakke. Så kom igjen, hiv deg rundt og les!

Lykke til!

4 kommentarer:

 1. Vet du? Jeg er ikke glad i jula, men nå ser jeg fram til noen dager uten planer av noe slag. Det vil si; det skal leses, om nødvendig tvangsleses! I det siste har det blitt altfor lite, og jeg savner det, selv om jeg ikke har hatt leselyst... Eller kanskje det er akkurat det: jeg savner å ha lyst til å lese! Kommer tid, kommer råd, er det noe som heter. Håpet er at jeg skal få lest ferdig "Korset" fra forrige runde, og selvfølgelig julebrevene som er ei bittelita bok denne runden.

  Ønkser deg samtidig fine juledager med alt det beste du kan fylle dem med; snø, glitter og glede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ønsker, Berit! Jeg ønsker deg julero og leselyst, gode bøker og stor glede - over bøkene, livet og alt i mellom.

   Slett
 2. Hei- og godt nyttår!
  Årets siste bokhyllebok er lest, og endte opp i et lite samleinnlegg:
  beritbok.blogspot.no/2016/12/der-var-jula-i-boks-nissn-ute-mot.html

  Krysser fingre for ny runde ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år til deg også!
   Takk for lenke - jeg skal oppdatere. Og det blir ny runde, mer informasjon kommer snart! :)

   Slett