søndag 7. januar 2018

Bokhyllelesing 10: Nobelbøker

Det er nå endelig fjorårets siste runde som får ei sårt tiltrengt oppdatering. Alle forsinkelser skyldes at jeg har tatt på meg langt mer å gjøre på jobben enn det jeg egentlig trodde og forventa, og at jeg i praksis jobber 150%, inkludert stort og smått. Det har spist noe grusomt av lesetid og egentid og fritid og kosetid og familietid og kvalitetstid og mer til. Det kommer til å være hektisk i alle fall ut mars, men så håper jeg at det begynner å roe seg. Altså: Siste fjorårsoppsummering kommer her, og rett rundt hjørnet er også årets leseplaner. Følg med!

I november og desember 2017 var oppgaven å lese ei bok av en forfatter som har mottatt Nobelprisen i litteratur. Det er en kategori som har vært med hele veien, og jeg syns det er flott å vende fokuset mot en av verdens aller mest høythengende litterære priser på denne måten. En kan være så uenig i utdelinga som en bare vil - jeg er det ofte - men det er likevel lurt å ta et lite dykk ned i forfatterskapet. Navnet, og statusen, er tross alt kommet for å bli.

Nå håper jeg de aller fleste, unntatt meg sjøl, naturligvis, er kommet i mål. Dere som var påmeldt, men som verken har gitt beskjed, lest ferdig og/eller skrevet om boka dere skulle lese, er tatt ut av oversikta (men dere er fortsatt å finne på samlesida). Når dere får lest og eventuelt skrevet, er det bare å si ifra i kommentarfeltet under, så vil jeg legge dere til på lista. Hvis du ikke får lest det du skulle likevel, er det også fint om du sier ifra. Om det er noen som oppdager feil her, med titler, forfattere, lenker eller noe annet, så legg gjerne igjen et ord om saken.

Slik gikk det med nobelbøkene:
Silje leste Of Mice and Men av John Steinbeck
Ida leste Utvalgte dikt av Nelly Sachs 
Åslaug leste Prospektkort av Alice Munro

Og igjen vil jeg berømme dere som deltar, dere er superflinke! Jeg lar meg villig inspirere av dere, og skal, av rein stahet, pliktfølelse og engasjement, lese ferdig min nobelbok også. Jeg har også tenkt mye på dere i forbindelse med utforminga av Bokhyllelesing 2018. Jeg gleder meg til å presentere dere for hele lista! Da vil jeg også avsløre hvem som mottar ei bokpakke.

2 kommentarer:

  1. Godt nytt år! Jeg ser fram til nytt år med nye utfordringer! Syns det er er fint å ha disse innimellom alle andre bøker jeg leser. Skal prøve å følge med i 2018 også!

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt nyttår til deg også, Åslaug! Og tusen takk for hyggelig tilbakemelding :) Det er veldig koselig å ha deg med på laget - du skriver fine omtaler, leser variert og er ikke minst svært flittig;) Alt godt for det nye leseåret!

      Slett