lørdag 6. januar 2018

Bokhyllelesing 9: Kort tittel

Det er bare å beklage at denne oppdateringa kommer så seint! Jeg må rett og slett innse at jeg verken klarte å lese ferdig innen fristen, eller innen årets utløp! For å være ærlig, hadde jeg store problemer med å komme skikkelig i gang med boka før året var omme. Men lese, det gjør jeg, og det er Jonas av Jens Bjørneboe som er min valgte bok her. Innlegg kommer naturligvis når boka er ferdiglest, når enn det måtte være!

Til runde nummer ni av Bokhyllelesing 2017 var temaet å lese ei bok med en svært kort tittel. Jo kortere, jo bedre! Jeg tenkte at det kunne føre til mer tilfeldige bokvalg og tilhørende leseropplevelser, og det er jo alltid moro!

Nå håper jeg de aller fleste, unntatt meg sjøl, naturligvis, er kommet i mål. Dere som var påmeldt, men som verken har gitt beskjed, lest ferdig og/eller skrevet om boka dere skulle lese, er tatt ut av oversikta (men dere er fortsatt å finne på samlesida). Når dere får lest og eventuelt skrevet, er det bare å si ifra i kommentarfeltet under, så vil jeg legge dere til på lista. Hvis du ikke får lest det du skulle likevel, er det også fint om du sier ifra. Om det er noen som oppdager feil her, med titler, forfattere, lenker eller noe annet, så legg gjerne igjen et ord om saken.

Slik gikk det med bøkene med de korte titlene:
Silje leste Speak av Laurie Halse Anderson
Ida leste Pan av Knut Hamsun
Åslaug leste Sluk av Lars Saabye Christensen
Berit leste Gaven av Ellen Vahr

Jeg er imponert av dere, alle sammen, som holder ut i runde etter runde, sjøl med svikt i ledelsen! Uten å sutre mer om min lusne innsats, går jeg derfor rett videre til neste rundes oppdrag. Årets siste runde, nummer ti, er, som vanlig, å lese ei bok av en forfatter som har mottatt Nobelprisen i litteratur. Og det gir jo rimelig mange valgmuligheter! Bare en ikke bedriver iherdig ønsketenkning, som jeg gjør, og hvert år tror Margaret Atwood vinner og derfor planlegger å lese henne (det blir nok i år!). Men jeg har fått med meg fjorårets prismottaker, og velger derfor ikke Atwood, men Selma Lagerlöf. Og innlegget kommer så snart boka er ferdiglest, etter en haug med andre bøker...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar