onsdag 6. november 2013

Eksamensstille...

Helt plutselig blei det litt stille her hos meg. Jeg hadde en stor midteksamen mot slutten av oktober, hvor jeg fikk fordype meg i kulturbegrepets mange fasetter. Kun fire dager etter innlevering kom midteksamen nummer to, og nå arbeider jeg med metodens mange fallgruver i ei oppgave som går ut på å skissere undersøkelsesdesign og bedrive teoretisk empiri. Det er tørre, store fagfelt som krever djup konsentrasjon, mange leste sider (blant anna i den tidligere omtalte Barker-boka, som jeg ikke er på godfot med), en godt over gjennomsnittet solid begrepskontroll og at en klarer å holde nivåene både adskilt og sammenvevd. Etter en hel lese- og skrivedag er jeg nokså gåen.

Men det er ikke alt: Samtidig som vi har disse store midteksamenene, kjøres det mer enn fullt løp på høgskolen. Jeg ønsker å delta på så mye som mulig, men enkelte dager blir det vanskelig å komme seg av gårde. Andre dager lever jeg mer eller mindre ut av ryggsekken, som rundt klokka sju om morran fylles med pensum, penner og mat, og er en slunken greie når jeg kommer hjem igjen seint på kveld. Det er forresten jeg også.

Og i morra er en sånn dag, og jeg veit ikke helt hva jeg skal velge. Har jeg fokus på eksamen, vil jeg gjerne prioritere å få den ferdig. Den henger over meg og vokser seg større og styggere og svartere for hver dag som går, enda det egentlig går nokså greit. Stress, heter det visst. Men er fokus et litt annet sted, er det kanskje like greit å slenge med på forelesninger om kulturteori og hegemoni og det som verre er? Aller mest lyst har jeg til å lese Hundre år av Herbjørg Wassmo, som jeg akkurat, i et stjålent øyeblikk mellom middag og kveldsstell, sneik meg til å starte på.

Jeg håper å kunne komme sterkere tilbake i kommentarfeltene om noen dager. Derfor vil jeg, litt på forskudd, men lell (uka her har allerede vært så lang at jeg trodde det var fredag i dag, sjøl om det er onsdag, og onsdag er jo lille-lørdag og det er vel nesten som lørdag, som jo nesten er fredag, som jeg trodde det var...), ønske dere alle en riktig god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar