fredag 7. mars 2014

Besøk nr. 50 000!

For ett år sida runda denne bloggen 20 000 besøkende, og nå har den akkurat passert visning nummer 50 000. Det er så utrolig moro! Og det betyr veldig mye for meg, så tusen takk til alle sammen; til dere som er her jevnlig og både leser og kommenterer, til dere som er innom av og til og dere som bare har vært borti sida en gang eller to. Det er veldig stas at akkurat du leser bloggen min, og jeg håper du finner det jeg skriver om interessant, spennende eller tankevekkende. For meg er det nemlig ikke så farlig om vi er enige eller ikke, så lenge det er noe å hente for oss begge i omtalene: et nytt perspektiv på ei bok, en annerledes vinkling på et tema, en bevisstgjøring av hvilke litterære virkemidler som brukes, intertekstuelle tråder mellom verk eller litterære strømninger på kryss og tvers i tida. Målet er ikke at bloggen skal passe for alle, men at mange kan finne en litterær tråd her, som de kan nøste videre på i eget tempo.

Jeg har alltid likt å lese og skrive, og da jeg etterhvert begynte å studere, valgte jeg å inkludere emner fra både nordistikk, litteraturhistorie og litteraturvitenskap. Det har vært berikende og har langt på vei virka profesjonaliserende, men jeg har også måttet være bevisst på at kunnskap om litteratur ikke skal frata meg den spontane gleden over litteratur. Heldigvis har det stort sett bare vært utfyllende, kunnskapen og gleden; det å lese i seg sjøl, ulike måter å lese på, tolkninger av det en har lest, perspektiver å sette det inn i. Jo mer en kan og veit, jo morsommere er det! Arbeidet med enkelttekstene, dikta, dramatikken, de knappe novellesamlingene, de tjukke romanene, oppfølgerne, de mange virkemidlene, de totale forfatterskapene, de fascinerende forfatterskjebnene, sjangrene og epokene, er alltid interessant og givende. Hver gang finner jeg noe jeg ikke visste, noe jeg ikke hadde tenkt på eller sett, noe som åpner en ny dør til et rom i min litterære verden. Og akkurat det er utrolig spennende.

Jeg håper jeg klarer å formidle de litterære trådene jeg nøster på videre til deg som leser. At entusiasmen smitter, eller at du blir berørt, får en ny tanke eller blir skikkelig sint. Og at du roper ut om det, hvis du har behov for det. Og jeg håper du vil følge meg videre på vei mot neste milepæl.

6 kommentarer:

 1. Så gøy - og, ikke minst, velfortjent! Du skriver alltid så utrolig gode og grundige tekster, og selv om jeg ikke alltid kommenterer, så leser jeg hver eneste post :-).
  God helg, Hedda!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det var veldig koselig skrevet:) Håper du har hatt ei flott helg!

   Slett
 2. Gratulerer med 50 000! Det er alltid interessant og spennende å lese innleggene dine :)

  Ha en fin kvinnedag og lørdag ellers!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Birthe! Så hyggelig! Håper du har hatt ei god helg:)

   Slett