mandag 26. mai 2014

Eksamensstille

Det er litt stille her på bloggen om dagen. Men det betyr virkelig ikke at jeg ikke leser eller skriver, snarere tvert i mot. Jeg er svært så opptatt med eksamensforberedelsene og har de siste to ukene skrevet ut tre kulepenner og en gelépenn, jeg har nesten konstant vondt i tommelen og har hittil hatt skrivekrampe to ganger. Men nå er det snart slutt på alt sånt, for avslutninga på semster nummer to av mastergraden nærmer seg veldig. Min første eksamen er i morra, og den neste følger på om ei drøy uke. Så det gjelder å henge i, holde fokus og holde seg langt unna bakterier og virus ei lita stund til (såkalt nullnusspolitikk).

Men det er ikke sånn at jeg bare leser om barnearbeid og barneoppdragelse, skole, straff, vaksiner, handlingsbåren kunnskap, profesjonsstudier og fenomenologi, eller kulturarv, festivalisering, varegjøring og kulturøkonomi, sjøl om det naturligvis tar utrolig lang tid, en god dose tålmodighet og mye krefter. Jeg har også lest Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde, kosa meg med Kvitebjørnen av Rasmus Løland (som strengt tatt var pensum, men som samtidig var en kjærkommen avveksling fra nettopp pensum), er snart ferdig med Intet nytt fra Vestfronten av Erich Maria Remarque som ikke akkurat er ei kosebok, jeg har lest en drøss barnebøker for småtten, og har med meg både Karen Blixen og Jon Fosse i kofferten når jeg nå legger ut på den første eksamensturen for dette semesteret. Og jeg forventer å ha begynt på minst en av dem når jeg sitter på toget hjem igjen.

Men inntil videre kommer det nok til å være litt rolig her. Om to uker, når vi allerede er greit inne i juni og sommerværet har kommet for fullt, får nok pipa en annen lyd. Tror jeg. Leselista sier i alle fall så, og på skrivelista er det jammen også noen punkter. Men først skal jeg altså avlegge eksamen. Til alle dere i lignende situasjon ønsker jeg lykke til - og god leseuke til alle sammen!

8 kommentarer:

 1. Ah, skrivekrampe! Jeg er fremdeles nummen i tommel og langefinger da jeg har tendens til å holde altfor hardt på kulepennen. Håper det gikk bra på din første eksamen, supert at du har fått med deg skjønnlitteratur i tillegg :)
  Selv ble jeg ferdig på tirsdag og har to bøker å lese ut før jeg tenker å låne Atwood igjen, hva sier du? Juli eller august?

  Lykke til med neste eksamen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Kort tid igjen nå, så det er bare å stå på! Er du i mål?
   Juli passer veldig godt for meg, hva med deg?

   Slett
  2. Puh! Ja, endelig i mål - nå venter jeg spent på resultatene :)
   Da sier vi juli, det passer bra.

   Slett
  3. Så herlig, gratulerer! Håper du koser deg masse! Har du ferie, eller skal du fortsette med jobbinga?

   Slett
  4. Jeg jobber 50 % stilling så da er det fri to og tre dager i uken. God tid til lesing vil jeg tro :)
   Hva med deg, har du flere eksamener?

   Slett
  5. Høres veldig fint ut! Jeg har en eksamen igjen, og den er i morra... Siste forberedelsene nå, så får det bare stå til!

   Slett
  6. Håper det gikk bra!
   Ønsker deg en fin helg videre, herlig å være ferdig :)

   Slett
  7. Det gikk veldig fint! Er veldig sliten etter et intenst vårkjør, men det er klart det er godt å være ferdig. Et par dagers pause må til nå, før jeg begynner med masterjobbinga igjen. God helg til deg også!

   Slett