lørdag 28. mai 2011

Studiepause og lesefri

Endelig, etter noe som føles ut som mange måneders intens innsats (i virkeligheten er det mange uker det er snakk om, ikke måneder), er jeg i mål med alle eksamener. Alle, alle, alle!
Hvilket, for meg, som heller ikke i år skal ha noen slags form for jobb den kommende tida, betyr: sommerferie. Og med sommerferie kommer sommerlektyre. Ja, pleier i alle fall. Jeg må nok ha noen dager med null lesing nå, kjenner jeg, ikke et eneste ord skal øya mine suse over, jeg skal ha helt fri. Eller kanskje ikke helt fri. Jeg har nemlig utrolig lyst til å rydde hele arbeidsrommet, få vekk alle pensumbøker og notater og levere tilbake alt som er lånt. Etterpå er det kanskje mulig å se bordplata igjen. Det blir herlig!

Men overskrifta på innlegget er ment på to måter. Lesefri i betydning nummer én - ikke noe lesing de nærmeste dagene, og så lesefri i betydning nummer to - fri til å lese. Til å lese akkurat det jeg vil, ikke det en eller annen faglærer vil. Og til å lese det når jeg vil! Det er rett og slett rein luksus, og jeg skal bruke god tid på å velge ut den første boka jeg skal lystlese i sommer. Kandidatene er mange...

Videre har jeg planer om å reise inn til en av landets større byer om ikke lenge, for å snope rundt i de digre butikkene der. Det er alltid mye spennende å kikke på i de lange og høye hyllene, og som regel er jeg en god del fattigere etter at kassaområdet er passert. Men så får jeg med meg mange flotte bøker hjem! Jeg har allerede flere titler på ønskelista, men hvis noen har et par gode tips til sommerlektyre, er det bare å komme med dem. Jeg tar gledelig imot!

2 kommentarer:

  1. Den nyeste til A.S. Byatt, Childrens book, tror jeg den heter. Det er i hvert fall min sommerbok i år! Gleder meg. Veldig.
    Trudelutt

    SvarSlett
  2. Jeg har lenge hatt lyst til å forsøke meg på Byatt, kanskje "Besettelse" er et fint sted å begynne?

    SvarSlett