lørdag 26. juli 2014

Bokhyllelesing: Et lite vikariat

Denne uka (21. - 27. juli) har alle som er med i Bjørgs leseutfordring, der vi leser fra egne bokhyller etter tema, lest bøker som opprinnelig er skrevet på spansk. Jeg har valgt meg den noe smale utgivelsen Gamle spanske romancer fra 2006, oversatt og med innledning og noter av Eva M. Lorentzen (f. 1957). Boka er utgitt i samarbeid med Thorleif Dahls Kulturbibliotek, noe som i seg sjøl er et kvalitetsstempel. Innlegg kommer forhåpentligvis i morra.

Fordi Bjørg Myhre Ims fra den fine bokbloggen mellom linjene ikke har mulighet til å følge opp lesesirkelen sin akkurat nå, skal jeg, etter avtale med henne, passe på litt og vikariere som lesesirkelkoordinator fram til hun kommer tilbake. Jeg skal absolutt ikke rappe ideen eller prosjektet hennes - det er fortsatt hennes lesesirkel og det er hun som har tenkt ut alt sammen - jeg skal bare holde den i live inntil videre. Derfor lurer jeg veldig på hva du har lest denne uka, og jeg vil gjerne at du legger igjen ei lenke til ditt innlegg om ei spansk bok i kommentarfeltet under, slik at jeg kan lage et oppsummeringsinnlegg i løpet av noen få dager. Da blir det enklere å finne fram til andre lesesirkeldeltakere.

Bjørg laga et oppsummeringsinnlegg for første runde i bokhylleutfordringa, da vi leste skandinaviske bøker fra 1900-tallet (03. - 09. februar). Det kan du finne her. Men slike innlegg mangler for resten av temaene. Derfor vil jeg også at du som har lest og deltatt på følgende emner legger igjen ei lenke til ditt innlegg og gjerne forteller litt om hva du har lest, så skal jeg lage ei oversikt fortløpende:

Bokhyllelesing 2: Ei bok fra Afrika (17. - 23. mars)
Bokhyllelesing 3: Europeisk klassiker (28. april - 04. mai)
Bokhyllelesing 4: Ei bok av en forfatter som skriver på engelsk (09. - 15. juni)

Om du helt har glemt Bjørgs leseutfordring er det fortsatt ikke for seint, finn fram ei bok som opprinnelig er skrevet på spansk, og les! Jeg legger deg til når jeg får ei lenke fra deg. Blir det for hektisk, får du heller slenge deg på neste gang. Dette er temaer og datoer for resten av året:

Bokhyllelesing 6: Ei bok fra Asia (01. - 07. september)
Bokhyllelesing 7: Ei bok fra 2000-tallet (13. - 19. oktober)
Bokhyllelesing 8: Ei bok av en Nobelprisvinner i litteratur (24. - 30. november)

Alle er velkomne som deltakere og i kommentarfeltene, også dere uten egen blogg. Men du, husk at hele poenget er at du skal lese ut av din egen bokhylle!

10 kommentarer:

 1. Så fint at du vikarier litt, Hedda! Jeg er langt etter i sommerens leseregime, og har akkurat begynt med rundens bok. Jeg valgte Ville detektiver av Roberto Bolano. Kommer tilbake med lenke når den er ferdiglest.

  Jeg leste Seasons of Migration to the North av Tayeb Salih som Afrikabok. Kom aldri ordentlig i gang med Madame Bovary som europeisk klassiker. Og har slett meg igjennom Henderson the Rain King av Saul Bellow som engelskbok. Må komme meg ajour til neste runde.

  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre fra deg! Så bra at du er i gang med ei spansk bok. Gleder meg til å lese omtalen din. Tror det er mye variert denne runden.
   Har du lenker til Salih og Bellow? Så kommer det noen samleinnlegg i løpet av neste uke, tenker jeg.

   Fortsatt god sommer til deg også!

   Slett
  2. Salih: http://booksandmonika.blogspot.no/2014/03/fourteen.html

   Bellow (samleinnlegg, superkort omtale): http://booksandmonika.blogspot.no/2014/07/kings-queens-and-infidelities.html

   Ville detektiver er så langt en herlig lesing :D

   Slett
  3. Tusen takk for lenker! Jeg skal få deg med på oversikta. Så flott at du koser deg med boka! Jeg har hittil ikke lest forfatteren, men har ei bok av han sjøl også. Blir spennende å lese hva du synes.

   Slett
  4. Da fikk jeg endelig skrevet noe halvfornuftig om boka. Den er veldig god, men du må nok være veldig begeistret for lyrikk og spesielt meksikansk for å virkelig nyte den.

   http://booksandmonika.blogspot.com/2014/08/poets-on-run.html

   Slett
  5. Takk for lenke! Og så hyggelig at du kosa deg med boka. Det kommer nok en ny lesesirkeloppdatering om en dag eller to:) Er du med framover også? Håper det!

   Slett
 2. Så fint at du er vikar for Bjørg, Hedda! Jeg fikk dessverre ikke vært med på utfordring nummer tre; europeisk klassiker, men her er lenke til min tekst om Den fremmede av Albert Camus (utfordring nummer to; afrika):http://siljeblomst.wordpress.com/2014/03/24/bokhyllelesing-den-fremmede-av-albert-camus/

  Jeg henger meg på nummer 6 og 7 i høst :-)

  God sommer videre, Hedda!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke, Silje! Jeg skal legge deg til og ordne et samleinnlegg. Så flott at du er med videre i høst også! Jeg syns det er så godt tenkt fra Bjørgs side, at det er leit om lesesirkelen forsvinner. Så vi får holde det gående for henne:)

   Var du forresten med på runde 4, med ei bok av en forfatter som skriver på engelsk? (Der passer jo Hustvedt inn!) Fortsatt god sommer til deg også! Kommer du hjem snart?

   Slett
  2. Nei jeg var ikke med på runde fire, Hustvedt er såpass ny i hylla at hun nok ikke kvalifiseres ;-)
   Jeg kommer hjem 8. august.

   Slett
  3. Så heldig du er! Enda ei uke i Paris - kos deg så masse!

   Slett