tirsdag 30. april 2019

Bokhyllelesing: Oppfølgere

Fjerde runde av Bokhyllelesing 2019 er nå omme. Temaet denne måneden var rett og slett oppfølgere. Du kunne lese bok nummer to, tre, fire, sju, atten eller førtini, av akkurat hvem du ville. Nytt eller gammelt spilte ingen rolle, ei heller nasjonalitet eller språk. Målet denne gangen var å få unna noen av disse litt seige ventebøkene, der en kanskje kvier seg litt for å lese neste bok i serien. En vil at kosen skal vare lenge, eller en er redd at oppfølgeren ikke kan være bedre enn den foregående. 

Fikk du lest det du skulle, bytta du bok underveis, er det vanskelig å skrive eller henger du litt etter? Ingen fare - når du er i mål med boka og eventuelt et innlegg (det er ingen tvang her i gården), legger du bare igjen ei lenke i kommentarfeltet under, så oppdaterer jeg listene på samlesida fortløpende.

I neste runde skal vi lese bøker av forfattere vi ikke har lest før. Altså det som for oss er helt nye greier! Vi skal gjøre oss kjent med forfatterskap som kanskje har gått oss litt hus forbi, eller vi skal endelig ta for oss en forfatter vi lenge har sett fram til å lese. Sjanger velger du sjøl, og om boka er norsk og rykende fersk eller gammel og fra et fremmed land, spiller ingen rolle. Ulesthyllene dine avgjør! Hva har du sett deg ut? Er det et mye å velge i? Eller er du kanskje allerede i gang med å lese?

Riktig god les til dere alle!

5 kommentarer:

 1. Hei.
  Har lest Katharina-koden av Jørn Lier Horst:
  https://artemisiasverden.blogspot.com/2019/04/kort-om-2-stk-krim-katharina-koden-av.html

  (tror jeg la inn lenke i samleinnlegget, men du får det her lell)

  For mai har jeg faktisk lest Kazuo Ishiguros Resten av dagen:
  https://artemisiasverden.blogspot.com/2019/01/resten-av-dagen-av-kazuo-ishiguro-1001.html

  Så da kan jeg kanskje lese en av de jeg ikke har rukket, hvis jeg rekker det.. Mai blir litt travel med hjemmeeksamen.

  God lesemai til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenker! Dette blir spennende å lese:)
   Lykke til med hjemmeeksamen, krysser fingra for deg! Og håper du får en fin 17. mai også. Fortsatt god les!

   Slett
  2. Takk for det. Ferdig nå.
   God 17 mai og les til deg også:)

   Slett
 2. Hei,

  jeg har lest Heksen av Camilla Läckberg. Det er bok ti i Fjällbecka serien. https://groskrosverden.blogspot.com/2019/04/heksen-av-camilla-lackberg.html

  Gro :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke! Spennende at du har fulgt opp med Läckberg. Har du lest alle? Må innrømme at jeg er litt nysgjerrig på bøkene, sjøl om krim ikke er det jeg leser mest.

   Slett