torsdag 26. desember 2019

Under trærne 2019

Hva er vel ei jul uten bøker? Jeg, som mange andre, ser på bøker som den beste gave og setter pris på å både gi bort og få disse harde, flate pakkene som av enkelte vurderes som kjedelige og forutsigbare. For min del er det slik at dess flere bøker, dess bedre! Og denne jula er intet unntak. Jeg har tidligere hatt noen forsøk på å styre bort fra bøkene og heller gi andre ting i gave, men ofte blir det litt feil lell, og jeg ender opp med ei bok i tillegg. Eller i steden for. Eller bare bøker. 

Liker folk å få bøker, da? De fleste, tror jeg. I alle fall her hos oss. Og i alle fall når giveren anstrenger seg og forsøker å gi noe som en tror eller veit mottakeren vil like. Visse hint gis jo når en snakker med folk og når en kikker i bokhyllene deres. En gir for eksempel ikke ei faktabok om andre verdenskrig til hun som aller best liker å lese dikt. Og til hun som er glad i musikk er det kanskje ikke midt i blinken med en tjukk politikerbiografi. I hjem der serielitteratur er en høydare, er det muligens greit å styre unna de tyngste klassikerne. Og så videre. Og så lenge bøkene i verste fall kan byttes, er det vel ikke så ille? Da kan nemlig sjøl den mest innbitte bokmotstanderen eller den særeste leser velge seg ei bok helt sjøl, og lese... Og det er vel litt av poenget! 

Her er noe av det vi har bidratt med å legge under trærne i år:

Operasjon sjørøver
Kaptein Sabeltann aktivitetsbok
Æsj, sier Nora
Jomsviking
Ut på tur med Mummitrollet
Evas siste vitne
Julia legger seg
Tonje Glimmerdal
Lær med leseløver, dyr
Grenselosene
Reven og grisungen, julespesial
Pondus Eliteserien
Harry Potter fargeleggingsbok
Å resirkulere lengselen
Mormor og de åtte ungene får hund
Lille frøken Detektiv x 2
Guds kvern maler langsomt
Julia hjelper til
Mye moro med Mummitrollet
Avtalen x 2
Melding til alle reisende
Alice i Eventyrland
For en vikar!
Harry Potter Filmmagi
Kniv x 2
Marikken
Vikinger
Diamantjakten
Min magiske enhjøring
Tegneserienes historie
Gubben og katten på telttur
Skogene
Brannmann Sam - til unnsetning
Tyvetallet
Gubben og katten aktivitetsbok

Forhåpentligvis gir et flertall av disse titlene mang en hyggelig lesestund og minst like mange gode leseropplevelser i nære og fjerne hjem. Fortsatt god romjul, alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar