torsdag 7. april 2011

Etterlengta vårvær

Nå er endelig våren her hos meg! Det vil si at alle bøkene som ligger og venter på at jeg skal lese dem endelig har fått sin sterkeste konkurrent for sesongen; finværet. Jeg sitter nemlig ganske mye på rompa i løpet av en vanlig dag. Det er mye som skal skrives og leses, og atter andre ting som skal sjekkes og jobbes med; for eksempel prosjektoppgaver og eksamensforberedelser. Mange e-poster blir det også sendt. Så når sola kommer vil jeg ut - ut for å gå. Da er det litt vanskelig å ha nesa i ei bok samtidig (sjøl om teknologien sjølsagt tilbyr varianter også her).

Men det er godt å ha bokpause også! La huet slappe av, ta seg tid til å se knoppene på asketreet, krokusene i blomsterbedet og årets første stemorsblomst like under takrenna. Og kjenne alle luktene, den milde vinden. Det har smelta så fort, det er bare noen dager sida det aller meste var dekka av skittenhvit snø. Nå titter alt det nye fram og fuglene kvitrer fra tidlig morgen til seint på ettermiddagen. Ja, for det blir jo ikke mørkt før halv ni! Men joggeskoa må vente et par dager, til sola har tørka opp alt snøvannet som lykkelig klukker og renner fra tak og tidligere snøfonner, over stier og fortau.

Det er kanskje ingen bøker som passer spesielt godt nå om våren? Eller? Jeg har i alle fall ikke funnet noe i hyllene mine som bringer fram en spesielt god vårstemning. De neste ukene skal jeg derfor bare fortsette med det jeg har planer om å komme igjennom før sommeren: Per Olov Enquist, Margaret Atwood, Sigrid Undset, Herbjørg Wassmo, Merethe Lindstrøm og Jon Fosse. Og jeg er godt fornøyd med det.

God vår!

2 kommentarer:

  1. Da gleder jeg meg til å lese innlegg om Sigrid Undset og Margaret Atwood! God påske:-)

    SvarSlett