lørdag 8. juni 2013

Påminnelse: de Bernières

Neste bok ut i samlesingsprosjektet til meg og Labben, er Fugler uten vinger av Louis de Bernières (f. 1954). Romanen, som blei utgitt i 2004, er nokså omfangsrik, min norske utgave fra 2005 er på gode 661 sider. Det er altså bare å komme i gang, jo før, jo bedre! Oversetter er Bodil Engen, som også tok for seg den store suksessen Kaptein Corellis mandolin tilbake i 1995. Og det er faktisk noen intertekstuelle referanser å finne!

Fugler uten vinger henter sin handling fra kysten av Anatolia i dagens Tyrkia. Når romanen begynner, er vi rundt år 1900. Det ottomanske riket er i ferd med å bryte sammen, og de mange konsekvensene skal bli både grusomme og langvarige. Å bygge den nye staten tar tid. Flettverkskulturen, som besto av kristne og muslimer, og folk som tyrkere, grekere og armenere, skal for alltid bli ødelagt. De Bernières følger både høy og lav, kvinner og menn, kristne og muslimer, i sitt omfattende epos.

Bloggdato er søndag 23. juni.

2 kommentarer:

  1. Hmm, kanskje jeg bruker denne anledningen til å lese Kaptein Correlli, den har jo stått på lista i evigheter, og er beskrytt av alle jeg kjenner - og leser. Det blir en slags hemmelig deltakelse på feil bok uten at dere vet det. (shhh).

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hiv deg rundt og les! Det er bare koselig med hemmelig deltakelse på feil bok;)

      Slett