tirsdag 25. juni 2013

Påminnelse: Wodehouse

Bildekilde: Aschehoug
Neste bok ut i sommerens samlesingsprosjekt med Labben (hittil uten Labben), er egentlig La Psmith greie det! fra 1923 av den britiske forfatteren Pelham Grenville Wodehouse (1881-1975). Men den har vært så vanskelig å få tak i at jeg ikke har klart det enda (men jeg tror at den, etter mye att og fram, er på vei nå). Heldigvis røska jeg med meg Jeeves og Wooster-romanen Takk skal De ha, Jeeves! fra 1934 for ei stund sia, så jeg vil nå lese den. Og det oppmuntrer jeg alle andre til å gjøre også! Altså, har du ei bok av P.G. Wodehouse liggende et sted, samme hvilken, les den nå! Wodehouses bøker er regna som klassikere, særlig utpå holmen, og er etter sigende svært morsomme og veldig lette (noe helt anna enn lidelsene hos de Bernières, altså, og like langt unna de djupt alvorlige, impresjonistiske skildringene til Virginia Woolf). Takk skal De ha, Jeeves! gir deg også et 1001-kryss etter leste 196 sider. Og det er jo ikke så ille på en fin sommerdag!

Bloggdatoen for P.G. Wodehouse var egentlig satt til søndag førstkommende, men den kolliderer med Virginia Woolfs Til fyret (1927) i lesesirkelen 1001 bøker. Derfor skyver jeg Wodehouse-blogginga til fredag 5. juli, og håper mange er med. God leseuke!

14 kommentarer:

 1. Jeg var nok overambisiøs da jeg påstod jeg skulle lese Correlli. Deler av meg nekter å innse at i 2013 har jeg en lesefart på ca 40 bøker i året, og da er det ikke bare å slenge på og slenge inn som i gamle dager.

  Likevel: jeg prøver igjen, for jeg fikk med meg ei p.d bok på siste bookcrossingmøte. The Children of Men, og lærte også at dette slettes ikke er serieskriving som jeg aldri har trodd, men frittstående og heftig anbefalt. 3.juli kan jeg ikke love, men ihvertfall i løpet av sommeren. (per, lyver aldri -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ooops, oppdaget plutselig at jeg er helt på bærtur her, nok engang har jeg blandet sammen Woodhouse og James, ville aldri funnet det ut heller, hadde det ikke vært for at jeg skulle kindlehandle jeeves under James. Er det i slike situasjoner at ignorance er bliss?
   Jaja, og beklager alt kommentarrotet:-)

   Slett
  2. Heldigvis er ikke "Kaptein Corellis mandolin" så lang og omstendelig som "Fugler uten vinger". Den er faktisk ganske sjarmerende! Men det er best å lese når en har tid og lyst. Kos deg med de bøkene du har valgt ut for sommeren! Resten får vente.

   Slett
  3. Og sammenblanding er fort gjort;)

   Slett
 2. P.G. Wodehouse har jeg ikke lest før, og ikke ligger det noen bok av denne forfatteren her i huset så jeg ser frem til bloggingen din slik at jeg får innblikk i hvordan bøkene er. I anledning samlesing; jeg har vært på biblioteket i dag og lånt "Dager i stillhetens historie" :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du ser fram til Wodehouse-innlegget:) Jeg gleder meg veldig til å begynne å lese, og håper boka innfrir - kanskje særlig fordi de Bernières skuffa stort. Også tror jeg det er ypperlig sommerlektyre!

   Så flott at du har lånt Lindstrøm! Når vil du lese? Når som helst etter ca. 5. juli passer for meg. Den er jo ikke så lang, så kanskje ei ukes lesetid holder?

   Slett
  2. Etter 5 juli passer bra, jeg reiser på ferie 22 så boken kan gjerne leses før det.

   Slett
  3. Fint at det passer! Da foreslår jeg at vi leser fra ca. 5. juli og blogger et sted mellom 12.-14. juli. Jeg kan gjerne være ferdig 12., så det er litt opp til deg, hvor lang tid du ønsker og om du leser mye annet ved siden av.

   Slett
  4. Jeg planer om å få lest mye i ferien, så 12-14 juli passer bra. Holder for tiden på med en bok av Toni Morrison, men den kan vente :)

   Slett
  5. Da sier vi 12., men med rom for slingring ved behov. Ser fram til å lese med deg!

   Slett
  6. Jepp! Skal vi dele underveis, eller lese og poste omtalen slik som med 1001 bøkene?

   Slett
  7. Det er egentlig det samme for meg - hva foretrekker du?

   Slett
  8. Vel, kanskje like greit å lese og poste :)

   Slett
  9. Da gjør vi det:) Her er det full fres med barnebursdag hele helga, så får nok ikke kommet i gang før søndag kveld. Gleder meg veldig til å lese!

   Slett