onsdag 24. desember 2014

God jul!

Kjære alle sammen, nye og gamle lesere, trofaste følgere, tilfeldige klikkere og alle andre som har stoppa innom her og lest, tenkt og lagt igjen noen ord i løpet av året som er gått: Riktig god jul til deg og dine! Måtte det bli en svært hyggelig juletid for dere alle, med koselig stemning, god prat, varm mat, noen julekaker i kveldinga og kanskje ei bok eller to under treet. Jeg håper dere får mange fine dager nå, uansett hvor dere er og hvem dere er sammen med, og at de fleste har mulighet til å la julefreden senke seg, stresse ned, logge av og legge alt arbeid bort, og bare delta i kos og hygge sammen med de som betyr mest. Alt annet kan vente. 

Her daler snøen lett og det er akkurat passe kaldt ute til en liten spasertur, det er fyr i peisen, juleneket er hengt opp, juletreet lyser pent i stua og det skinner lett i sølvkulene, grøt er spist, mandel funnet, gris delt ut og steika står i ovnen. Sju noe utradisjonelle slag er det også blitt til slutt, så da er det ikke så ille at golvet ikke er vaska, bare støvsugd. Under treet bugner det, noe som så klart både er moro og spennende for de minste, men mye mer stemning får jeg av å ha et barn på fanget og lese Snekker Andersen og julenissen eller av å synge noen julesanger. Det er så mange nydelige julesanger! Før i dag måtte vi for eksempel synge På låven sitter nissen, og Musevisa traller vi på rett som det er. Om noen timer passer det veldig godt med Det kimer nå til julefest, Nå tennes tusen julelys eller Det lyser i stille grender. Og allerede i morra kan en nynne på Romjulsdrøm. Men akkurat nå venter en liten tur ut før finstasen skal på.

Alt godt til dere alle - måtte det bli en herlig kveld!

6 kommentarer:

 1. Ønsker deg en deilig jul, Hedda! Klem fra Silje

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det - og takk det samme! Håper dere har hatt det bare bra så langt, og at også romjula blir hyggelig.

   Slett
 2. Riktig god jul til deg også Hedda.
  Helt stressfri bli den her dog ikke - har planer om å lese alle norske 2014 utgivelser iløpet av juleferien.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ambisiøs som alltid, du! Det er bare å stå på. Lykke til med lesinga, håper du får putta i deg litt kransekake fra tid til annen, eller at kaffen kan byttes ut med gløgg for noen dager. Kos deg, og fortsatt god jul!

   Slett
 3. Ha en superfin romjulstig, kjære deg :)) Gleder meg til å lese mange bøker sammen med den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Birthe! Jeg ser også fram til kommende samlesinger - det er alltid fint. Ønsker deg alt godt for det nye året!

   Slett