mandag 15. august 2016

Klar, ferdig, les!

Hva: Bokhyllelesing 2016, sjette runde
Kriterier: Les en oppfølger
Når: Mellom 15. august og 21. august

Påmeldte:
Åslaug skal lese Hvite spor av Emilie Schepp
Elisabeth skal lese
Silje skal lese Gilead eller Home av Marilynne Robinson
Gro skal lese Kronprinsen av Alexandra Beverfjord
Elida skal lese Alberte og friheten av Cora Sandel
Hedda skal lese Innsirkling 3 av Carl Frode Tiller
Tone skal lese Lucifers evangelium av Tom Egeland
Berit skal lese Husfrue av Sigrid Undset
Birthe skal lese
Beathe skal lese Bror din på prærien av Edvard Hoem
Pia skal lese
Monika skal lese
Ingalill skal lese
Silje skal lese
Ida skal lese Charlie og den store glassheisen av Roald Dahl

Det er tid for oppfølgere i lesesirkelen, og jeg skal endelig lese siste bindet i Innsirkling-trilogien til Carl Frode Tiller - ei bok som har venta litt vel lenge, i alle fall etter leselistene å dømme. Og fordi det er det eneste kriteriet denne runden, burde det være enkelt for deg også å finne ei bok! Her kan du knalle til med en tung oppfølger, ei bok du har glemt, ei bok du trodde du ikke ville lese eller ei bok du har gleda deg veldig til. Du kan lese Undset eller Wassmo, bryne deg på Robert Musil eller Giovanni Boccaccio, kose deg med Harry Potter eller Ringenes herre, velge deg en roman, en diktsyklus, et historieverk eller ei barnebok. Så lenge den er en oppfølger, er alt i orden. Det er bare å velge og komme i gang!

Jeg grugleder meg til å lese Tiller. Delvis fordi det mot min vilje er blitt såpass lenge sida jeg leste både bok en og bok to, men også fordi det tar tid å lese ei slik bok, destruktiv, langsom og repeterende som den er (lett fordomsfull nå, kjenner jeg). Det er få hvilepunkter for en følsom leser, og mange skjær i sjøen. Jeg gleder meg til avsløringene og avrundinga, men gruer meg til det vonde som må komme. Og jeg er spent. For hvordan går det, egentlig? Og hvem er David?

Håper dere allerede er i gang med lesinga, og at dere koser dere! Blir du ferdig med både lesing av boka og skriving av innlegget før tida, er det sjølsagt ikke noe i veien for å publisere innlegget så snart du ønsker. Dersom du bruker lenger tid enn den oppsatte uka, er det også greit. Legg i alle tilfelle igjen ei lenke under her, under oppsummeringsinnlegget eller på sida for Bokhyllelesing 2016 når du er ferdig, slik at andre lesesirkeldeltakere finner fram til omtalen din. Er du ikke påmeldt, men har lyst til å delta likevel, er det bare å lese i vei på valgt bok. Beskjed til meg kan gis i etterkant, dersom du foretrekker det, eller du kan delta helt hemmelig. Oppsummeringsinnlegg ventes ei ukes tid etter at lesetida er avslutta, og der inkluderes lenker til alle som er ferdige med sine innlegg. En ekstra lokkebiff til en skeptiker er at god deltakelse belønnes: Mot slutten av året trekker jeg en heldig vinner som mottar ei bokpakke. Så kom igjen, hiv deg rundt og les!

Lykke til!

10 kommentarer:

 1. En liten endring av bok hos meg: leser Charlie and the Great Glass Elevator av Roald Dahl i stedet for Husfrue. Leselysten er på et lavt nivå, så prøver å finne lette, fine bøker å lese og Charlie and the GGE er perfekt, tror jeg.

  SvarSlett
 2. Jeg har også byttet bok, da Bror din på prærien ble lest tidligere i år. Nå har jeg lest Emilie Schepp: Hvite spor.

  SvarSlett
 3. Jeg er med Hedda :) Men på grunn av at nettet var nede i går kveld fikk jeg ikke sagt i fra da.

  Jeg leser krimboken "Kronprinsen" av Alexandra Beverfjord som har stått ulest i mange år. Det er en oppfølger til "Kretsen" som jeg leste for fem år siden eller noe, en bok jeg da likte svært godt. Og jeg liker "Kronprinsen" også, den er fengende og spennende fra første side.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du er med! Jeg skal oppdatere. Takk for beskjed, og god les:)

   Slett
  2. Da har jeg lest og blogget om boken :)

   Linken er her: http://groskrosverden.blogspot.no/2016/08/bokhyllelesing-6-2016.html

   Jeg likte boken på en måte. Det var en OK leseopplevelse, men jeg sitter ikke igjen med noen aha-opplevelse. Men å lese denne på toget, det gikk helt fint :)

   Slett
  3. Takk for lenke! Dumt at ikke det var ei knallbra bok, men sånn er det jo av og til.

   Slett
 4. Det leses, det leses, men det går trått! Litt tvangslesing nå i kveld, så får vi sjå om det gir næring til leselysta slik at det blir litt fart i sakene igjen ;o)

  SvarSlett