søndag 13. mars 2011

Er Kjetil Rolness en krakk?

Som overskrifta kanskje kan tilsi, er ikke dette innlegget noe som egentlig hører hjemme her på en litteraturblogg med små, sporadiske innslag av kulturpolitikk og film. Men samtidig så er virkelig ikke Kjetil Rolness, i alle fall ikke sist jeg sjekka, en kostholdsguru heller (bare tynn) - med mindre han i all hemmelighet er sønnen til Grete Roede eller noe i den dur. Og det tror jeg ikke.

Derfor, videre til poenget: i gårsdagens kulturbilag i Aftenposten kunne jeg lese en kronikk av tidligere nevnte Rolness, som for en gang skyld fikk meg til å le (vanligvis blir jeg jo bare oppgitt). Og jeg vil gjerne anbefale alle å ta en titt på kronikken "Nøkkelhull i hodet", enten de er kostholdsinteresserte, litteraturinteresserte, nysgjerrige eller noe helt anna, for her har du faktisk muligheten til å avgjøre sjøl om Kjetil Rolness er en krakk - eller ikke. La ikke muligheten gå fra deg! Dessuten kan det hende du får deg en god latter, du også, eller kanskje du blir informert om noe du ikke visste eller hadde tenkt på? For de av dere som ikke har Aftenposten hjemme, ta en titt her. God fornøyelse!

(Og bare for å raskt legitimere mitt eget innlegg: denne kronikken er et godt eksempel for alle skoleelever som skal skrive et kåseri eller lignende - her demonstrerer den matvarehysteriske Rolness sine retoriske ferdigheter, benytter seg av kjente virkemidler som overdrivelser, ironi, utdriting, sammenligninger med og uten som, mer eller mindre upoetiske bilder og er nesten hundre prosent gjennomført i sin harselerende stil, samtidig som budskapet kommer klart og tydelig igjennom.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar