mandag 30. mars 2015

Klar, ferdig, les!

Hva: Bokhyllelesing 2015, tredje runde
Kriterier: Les ei europeisk novelle- eller diktsamling fra 1900-tallet
Når: Mellom 30. mars og 05. april

Påmeldte:
- Silje skal lese The Bloody Chamber av Angela Carter
- Birthe skal lese Det golde landet av T. S. Eliot
- Elida skal lese Den mystiske plumpudding av Agatha Christie
- Hedda skal lese Brukshistorier og Efterlatte arbeider av Ragnhild Jølsen
- Bjørg skal lese The Collected Poems av Sylvia Plath
- Trudelutt skal lese Dublinere av James Joyce
- Gro skal lese Karusellmusikk av Jo Nesbø
- Signe skal lese Vårt daglige brød av Tor Obrestad
- Astrid Terese skal lese 21 noveller av Doris Lessing
- Marianne skal lese Kykelipi av Jan Erik Vold

Som vanlig er det stor variasjon i hva vi bokelskere skal lese og skrive om i denne runden av Bokhyllelesing 2015. Jeg var veldig spent på hvordan den sjangermessige fordelinga kom til å bli, og om noen av dere i det hele tatt kom til å velge å lese lyrikk over noveller da lyrikk ofte (og helt uten grunn) er en mindre foretrukket sjanger for et stort flertall. Sjøl hadde jeg veldig lyst til å gyve løs på ei diktsamling, men Jølsen trakk det lengste strået (hun har rett og slett stått lengst i hylla). Jeg er derfor veldig glad for at flere av dere tørker støvet av ulike diktsamlinger, og ser fram til å lese hva dere syns. Diktlesing er dessuten også en fin kontrast mot påskas styrtlesing av krim!

Blir du ferdig med både lesing av boka og skriving av innlegget før tida, er det sjølsagt ikke noe i veien for å publisere før. Denne runden gjelder det blant anna meg sjøl - for å endelig komme i mål med Jølsens to siste verker, måtte jeg begynne tidlig. Men dersom du bruker lenger tid enn den oppsatte uka, er det også greit. Legg i alle tilfelle igjen ei lenke under her, under oppsummeringsinnlegget eller på sida for Bokhyllelesing 2015 når du er ferdig, slik at andre lesesirkeldeltakere finner fram til omtalen din. Er du ikke påmeldt, men har lyst til å delta likevel, er det bare å lese. Beskjed til meg kan gis i etterkant, dersom du foretrekker det. Oppsummeringsinnlegg ventes ei ukes tid etter at den ordinære lesetida er avslutta.

Lykke til!

10 kommentarer:

 1. Eg har, i det som byrjar å bli fast stil, bytta til Kaddish and other poems av Allen Ginsberg :) Har innspurt no, så er litt usikker på når innlegget kjem, men om eg kjenner meg sjølv rett kjem eg garantert til å ha meir lyst til å lese beat-poesi enn litterær teori.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for beskjed! Jeg skal få med forandringa på lista. Kos deg med boka så lenge, og god påske!

   Slett
 2. Jeg er ferdig med 21 noveller. Men om jeg likte den, er en helt annen sak :-) http://www.astridterese.no/2015/04/01/21-noveller-av-doris-lessing/

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke! Jeg skal oppdatere lista.

   Slett
 3. Hehe, jeg har nettopp startet på januarboken! Men de skal leses, så jeg legger igjen link når så er gjort :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Bedre seint enn aldri ;)

   Slett
 4. Eg har lest og skrevet om "Den mystiske plumpudding." http://serieavhengig.blogspot.no/2015/04/bokhyllelesing-den-mystiske-plumpudding.html

  God påske, Hedda!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke! Jeg skal oppdatere lista.

   Slett
 5. Eg veit ikkje heilt kva eg tenkte på då eg sa Ginsberg, for han er jo sjølvsagt amerikansk. Då vart det Vårt daglige brød av Tor Obrestad i staden for. Og den har eg skrive om her:

  https://brautmedbok.wordpress.com/2015/04/06/bok-20-vart-daglige-brod/

  Eg kjem forresten sannsynlegvis ikkje til å ha tid til å delta i neste runde, men kjem tilbake i runde 5 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lenke! Det hadde vært ok med Ginsberg også, her er vi ikke så strenge;) Jeg lar deg stå på lista så lenge, men skriver meg beskjeden din bak øret.

   Slett