tirsdag 3. august 2010

Dra på Blaafarveværket!


Jeg har vært på Blaafarveværket på Åmot i Modum, og vil anbefale alle å ta turen innom for å se på årets sommerutstilling. I samleutstillinga Sammen presenteres utvalgte malerier og fotografier fra tre kunstnerpars karrierer. De er svært forskjellige i fargebruk, tematikk, teknikk og uttrykk. Likevel har de mye til felles. Ta deg en tur innom og få gjerne med deg en omvisning med guide!

Jeg er spesielt fascinert av bildene til Oda Krohg (1860 - 1935) og Christian Krohg (1852 - 1925), men blei også positivt overraska over Sverre Bjertnæs (f. 1976) sine store malerier, som jeg synes var veldig sterke, både i farger og tematikk. Jeg blei stående lenge foran både "Treet" og "Korset", men kunne helt sikkert like gjerne blitt stående dobbelt så lenge. Utstillinga inkluderer også Xan Krohn (1882 - 1959), som var Christian Krohgs elev, Julie de Holmberg Krohn (1882 - 1956) og Unni Askeland (f. 1962).

Vandreutstillinga det BLÅ på Nyfossum anbefales også for dem som er interessert i mer generell kulturhistorie. Det er også vel verdt å ta turen innom direktørboligen på Nyfossum når du først er der, hvor du finner de stemningsfulle bildene til Ida Lorentzen.

Les mer her. Husk at sesongen er over 19. september.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar