tirsdag 31. august 2010

Dagens leseliste

Jonny Halberg - All verdens ulykker
Om forfatteren Jonny Halberg som tumler rundt i Romania i forbindelse med lanseringa av sin egen bok Potopul (på norsk Flommen). I begynnelsen er de innfødte nokså fiendtlige, men det går seg til etterhvert, på en mer eller mindre skakkjørt måte. Boka er overfladisk og overdreven.

Hans Bertens - Literary theory
En nederlandsk litteraturviters innføring i moderne litteratur, dens hovedstrømninger, avstikkere og små og store teorier. Boka er ført i et enkelt språk, har mange eksempler og er oppdelt i passe lange kapitler.

Arne Garborg - Bondestudentar
Bygdegutten Daniel Braut har vett i skallen og baner seg vei, opp og fram. Men det er virkelig ikke lett når han stadig kommer i klem mellom hvor han kommer fra, hvem han er og hva andre vil han skal være. Boka kan være en smule vanskelig å komme inn i på grunn av språket, men det går seg til etter noen sider.

C. S. Lewis - Prins Caspian
De fire Pevensie-søsknene kommer nok en gang til Narnia, og denne gangen må de hjelpe den unge prins Caspian med å ta tilbake tronen fra slemme onkel Miraz. Det er duka for en ny krig uti skauen; barn, fabeldyr og snakkende dyr mot voksne mannfolk. Boka er fantasifull og gammeldags.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar