mandag 16. august 2010

Gladnyhet!

Endelig! Endelig kom det beskjed fra Litteraturhuset om at den britiske forfatteren Ian McEwan kommer til Norge i forbindelse med lanseringa av den nye romanen hans, Solar. Hurra!

Den satiriske romanen Solar, med klima, energikrise og miljøutfordringer som hovedtema, er i salg fra 5. september, og det er altså ti dager seinere, klokka 19.00, at McEwan dukker opp på Litteraturhuset i Oslo. Temaet for kvelden er "McEwans menn", og han skal intervjues av forfatter Linn Ullmann.

Ian McEwan (f. 1948 i Aldershot i England) har hittil skrevet to novellesamlinger, flere filmmanus, barnebøker, skuespill, to librettoer og ti romaner, hvor de mest kjente er Amsterdam (1998), Om forlatelse (2001) og Lørdag (2005). Årets roman, Solar, er roman nummer elleve. Forfatteren har mottatt priser som Deutscher Bücherpreis, National Book Critics Circle Fiction Award, WH Smith Literary Award, Commonwealth Writers Award, Los Angeles Times Book Prize, James Tait Black Memorial Award og Booker-prisen.

I og med at arrangementet allerede er utsolgt får jeg ikke vært der. Men jeg skal uansett lese Solar, og det gleder jeg meg veldig til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar